Gündem 'Ganyan dayağı'na 29 yıl

'Ganyan dayağı'na 29 yıl

Paylaş
'Ganyan dayağı'na 29 yıl

42 yaşındaki Ünüvar'ın ganyanda kazandığı 30 bin lirayı gasp etmeye çalışırken işkence de yapan saldırganlara 29 yıl isteniyor

Adana'da 42 yaşındaki Tamer Ünüvar'ın, at yarışından para çıkınca götürüldüğü evde dövülmesi, para ve banka kartlarının gasp edilmesi olayını organize ettiği öne sürülen sevgilisi 20 yaşındaki Esin Çetin ile suç ortağı 18 yaşındaki Ömer Kaberen hakkında 29’ar yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

SABAHA KADAR EĞLENDİLER

Olay, 18 Ağustos'ta meydana geldi. İddiaya göre, Kozan İlçesi'nde oturan garson Tamer Ünüvar, 2 ay önce tanıştığı barda çalışan Esin Çetin ile birlikte yaşamaya başladı. At yarışları da oynayan Ünüvar, ganyandan 30 bin TL kazandı. Ünüvar, 2 bin TL harcayarak Ömer Kaberen, 17 yaşındaki R.A., aynı yaştaki S.Ö. ve C.A. ile birlikte Esin Çetin'in çalıştığı bara giderek sabah saatlerine kadar eğlendi.

BAĞLARINI KENDİ KENDİNE ÇÖZDÜ

Ardından Esin Çetin'i de alarak eve gitti. Eve vardıklarında 4 şüpheli üzerine çullanıp yere yatırdıkları Ünüvar'ı döverek cep telefonu, 15 gram ağırlığındaki altın yüzüğünü, 432 TL'lik altılı ganyan kuponunu, saati ve 2 bin TL'sini gasp etti. Ayrıca, el ve ayaklarını kablo ile bağladı. Tehdit ederek Tamer Ünüvar'dan banka kartlarının şifresini öğrenen şüpheliler bankalardaki hesaplarda para olmadığını öğrenince eve dönerek Ünüvar'ı dövmeyi sürdürdü. Ünüvar bayılınca evde bırakıldı. Kendine geldiğinde evde kimsenin olmadığını fark eden Ünüvar, uzun uğraş sonucu elini ve ayağını çözdükten sonra polise başvurdu.

'PARA YOK' DEYİP TEKRAR DÖVDÜLER

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, Ünüvar'ın ifadesi üzerine Kaberen, R.A., S.Ö. ve C.A.'yı, 15 gün sonra da Esin Çetin'i yakaladı. 18 yaşından küçük 3 şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı, Kaberen ile Esin Çetin tutuklandı. Olay gecesi 4 ayrı bara giderek eğlendiklerini belirten Ünüvar, şöyle dedi:

“At yarışından kazandığım paradan bahsettim. Arkadaşlarım daha sonra beni bir eve götürüp parayı istedi. Paranın bankada olduğunu söyledim. Bu kez beni dövmeye başladılar. El ve ayaklarımı kablo ile bağladılar. Kurtulmak için banka kartını verdim. Ancak ‘para yok' deyip tekrar dövdüler. Bayılmışım. Kendime geldiğimde, kurtulup yardım istedim.”

'SAPIKÇA DAVRANDIĞI İÇİN BAĞLADIK' İDDİASI


Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Esin Çetin, barda çalıştığını Tamer Ünüvar'la çalıştığı barda tanıştıklarını söyledi. Çetin, “Diğer kişileri bayan kuaföründe çalıştıkları için tanıyorum. Olay gecesi de çalıştığım bardan birlikte çıkarak bilmediğim bir eve gittik. Evde içki içtikten sonra diğer odaya giderek uyudum. Sabah uyanıp odaya girdiğimde Tamer'i el ve ayakları bağlı, dövülmüş halde gördüm” dedi. Ünüvar'ı S.Ö.'ye ‘sapıkça davrandığı' için dövdüklerini öğrendiğini iddia eden Esin Çetin, “Ben daha sonra evden ayrıldım. O tarihten sonra da parklarda yattım” diye konuştu.

Ömer Kaberen da ifadesinde, R.A.'nın kendisini eve çağırdığını, gittiğinde Tamer Ünüvar'ın elleri ve kolları bağlı, darp edilmiş halde bulduğunu, suçsuz olduğunu söyledi.

Olayla ilgili olarak tutuklu sanıklar Esin Çetin ile Ömer Kaberen hakkında ‘Nitelikli yağma, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan 29'ar yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Sanıkların yargılanmasına Adana 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde önümüzdeki günlerde başlanacak. 18 yaşından küçük olan tutuksuz sanıklar da, soruşturmanın tamamlanmasının ardından Çocuk Mahkemesi’nde yargılanacak.

Mehmet KAYMAK/ADANA, (DHA)