Ekonomi Garanti'nin 2014 yılında net kârı 3.2 milyar liraya ulaştı

Garanti'nin 2014 yılında net kârı 3.2 milyar liraya ulaştı

Paylaş
Garanti'nin 2014 yılında net kârı 3.2 milyar liraya ulaştı

Garanti Bankası'nın 2014 yılında net kârı, net faiz gelirlerindeki artışın da desteği ile yüzde 6.5 artışla 3.2 milyar lira olurken; 2014 son çeyrek net kârı da yüzde 60 artışla 777.6 milyon liraya yükseldi

Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, "Zorlu piyasa koşullarının hüküm sürdüğü 2014’te, bilançomuzu başarılı bir şekilde yöneterek, sahip olduğumuz sağlam aktif kalitesi, güvenli likidite seviyesi ve kuvvetli sermaye yapısıyla, güçlü performansımızı sürdürdük" dedi ve ekledi:

"Sürdürülebilir büyüme odağımızla, müşterilerimizi ürün ve hizmetlerimizin kalbinde tutup, Türkiye’nin tüm illerindeki şubelerimiz ve her an rahatça ulaşılan dijital kanallarımızla, ekonomimize destek vermeye devam ettik. Nakdi kredilerimizi yıllık bazda yaklaşık yüzde 13 büyütürken, aktif kalitesinde sektörün üzerindeki güçlü performansımızı sürdürdük ve takipteki kredi oranımız yüzde 2.41 seviyesinde gerçekleşti. 2014 yıl sonu itibarıyla yüzde 94’e ulaşan çekirdek sermayemizin toplam özkaynaklar içindeki payı, sektördeki en yüksek oran olarak kalmaya devam etti. Böylelikle, özkaynaklarımızın kalitesini ve sürdürülebilir büyüme stratejimizin arkasında olduğumuzu biz kez daha gösterdik."

Garanti’nin, topluma ve tüm paydaşlarına sürekli değer katma ilkesiyle var gücüyle çalıştığını da vurgulayan Özen, "Yılın son çeyreğinde, hem Borsa İstanbul Sürdürülebilirlik Endeksi’nde, hem de Borsa İstanbul Kurumsal Yönetim Endeksi’nde yer almaya hak kazanmamız bizim için büyük gurur ve mutluluk kaynağı oldu. Etkimizin ve yarattığımız değerin bankacılık ile sınırlı olmadığı bilinciyle sorumluluklarımızı başarıyla taşımaya devam edeceğiz" dedi.

Garanti, konsolide finansal tablolarına göre ise 247 milyar lira aktif büyüklüğe ulaştı. Garanti’nin mevduat büyüklüğü 133 milyar lira olurken, nakdi ve gayri nakdi kredilerin toplamı da 182 milyar liraya çıktı. Bankanın 2014 yılındaki konsolide net kârı, 3 milyar 684 milyon lira, özkaynak kârlılığı yüzde 14.8 ve aktif kârlılığı da yüzde 1.6 düzeyinde gerçekleşti.

İSTANBUL (DHA)

Haberin Devamı