Ayşe Mine Yaman Gardırobun seni ele veriyor!
HABERİ PAYLAŞ

Gardırobun seni ele veriyor!

Giyim tarzınızla dekorasyon zevkiniz, yaşam biçiminizi oluşturan özgün detaylardır.

Aylık dekorasyon dergisi Maison Française Mart sayısında, ev dekorasyonuyla giyim tarzınız arasında bağ kuran bir yaklaşımı konu almış. Özgür, modern ya da otantik izler taşıyan kıyafetlerden hoşlanıyorsanız evinizin de bu tarzı yansıtması için dekorasyonunuzda birkaç küçük değişiklik yapmalısınız.

* Şehirden kaçan: Eğer dolabınızı açtığınızda natürel, şeffaf, sakin, pastel, romantik gibi isimlerle adlandırabileceğiniz seçenekler çıkıyorsa karşınıza, o zaman şehir yaşamının yorucu temposundan sıyrılıp kendinizi doğaya ve onun sunduklarına bırakmaya imkan sağlayan bir stil benimsemelisiniz. Bu tarz evlerde, kullanılan malzemeler çoğu zaman ham haliyle olmalı ya da tamamen yalın detaylar içermelidir. Doğanın sunduğu ağaç dalları, çakıl taşları, kuru yapraklar bu evlerin mücevherleridir. Renk olarak beyaz, ekru ve taş renklerini tamamlayacak bir kartela kullanabilirsiniz. Basit ve fonksiyonel, abartıdan uzak ürünler seçin. İri bitki desenleri, toprak renklerinin hakim olduğu aksesuarlara da yer açmalısınız. Parlak beyazın saf tonlarını açık kahverengi, çikolata ve ketenin donuk tonları ile kombine ederek kullanabilirsiniz.

Haberin Devamı

Gardırobun seni ele veriyor

* Modern kentli: Hızlı, yaşam dolu, canlı, denize tutkun, maceracı bir ruha sahipseniz dolabınızda da içinde rahat edebileceğiniz seçenekler çok olmalı. Bu tarz kişiler mekanları, serbestlik ve özgürlük düşüncesiyle biçimlendiriyor, şaşırtan, heyecanlandıran, gülümseten, sürprizlerle dolu, her türlü zorluktan ve yaptırımdan arındırılmış bir çizgiye büründürüyor.

Dekorasyondaki son gelişmeleri özetleyen, geçtiğimiz Ocak ayında Paris’te düzenlenen Maison&Objet Fuarı, özellikle bu tarz modern evlerde hakim olan turkuaz renk paletini öne çıkarmış. Gökyüzü mavisinden yoğun turkuaz tonlarına uzanan bu palet, perde, duvar kağıdı, nevresim gibi ev tekstili ürünlerinde kendine genişçe yer buluyor. Duvar kağıtları ve tekstillerde suluboya efekti, skeç-grafik görüntüler ve karakalemle çizilmiş desenler dikkat çekiyor. Konformizmi ilke edinen ve bunun üzerine sıcaklık ve davetkarlık da ekleyen bu stilde dikkat edilecek en önemli nokta, olabildiğince yalın tarzda mobilya ve aksesuarlar kullanmak.

Haberin Devamı

Gardırobun seni ele veriyor

* Otantik ruhlu: Değişken, çok renkli, işveli, nostaljiyle beslenen bir giyim stiliniz varsa, vintage ürünler, patchwork kumaşlar, 1960’ların çiçekli ve geometrik desenleri, Çin’in geleneksel motifleri tam size göre.

1910-1970 yılları arasındaki farklı dönem mobilya ve aksesuarların tekrarı ile karşılaştığımız Vintage’da, beyaz porselenler, aynalar, ekoseler, çiçekliler, damask desenleri kullanabilirsiniz. Trend yörüngeleri, elişi ve çok renkli folklorik detaylar çerçevesinde dönüyor. Özellikle kuzey kültürüne ait kanaviçeler, örgüler, işlemeler ve origami aksesuarlarla evinizi kişiselleştirerek renk katabilirsiniz.

Gardırobun seni ele veriyor

Hikayeler anlatan, insanın kendini yeniden keşfini sağlayan fantastik bir mekan yaratmak için hayalgücünü özgür bırakarak sıradışı formlar ve farklı etnik kökenlerden gelen insanları aynı noktadan yakalayabilecek gerçeküstü desenler kullanılıyor. Modern vintage tarzda bir atmosfere sahip olmak demek, her şeyi ucuza satın almak demek değildir. Tasarım klasiği bir sandalye satın almak için neredeyse bütçenizin tamamını harcayabilirsiniz, diğer yandan kalan mobilyaları da bit pazarından alabilirsiniz. Çünkü bir tasarım klasiği modernist bir yaklaşımla döşenmiş bir mekandan çok vintage mobilyalar ve bohem aksesuarların içinde iki kat daha çekici görünür. Vintage stilini heyecanlı kılan nesnelerin birleşimidir; bu sebeple satın almaya karar verdiğiniz her ne varsa onu, evdekilere uyumlu olacağı için değil, sevdiğiniz için satın alın.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder