Gündem Gardiyan çete kurdu

Gardiyan çete kurdu

Paylaş
Gardiyan çete kurdu

Antalya'da cezaevinden tahliye olan Gökhan Göktaş, hapiste tanıştığı bir mahkumun evinde hırsızlığa kalkışınca yakalandı

Bıçağı boğazına dayadı

Gasp suçundan cezasını çektiği Kaş E Tipi Açık Cezaevi’nden geçen salı tahliye olan Gökhan Göktaş (25), eski kocası hapiste olan Fatma S.’nin (55) Antalya merkezdeki evine gitti.

İddiaya göre, Fatma S.’ye “Yenge ben eski kocanızın cezaevinden arkadaşıyım. Klimanız bozukmuş, tamir etmeye geldim” dedi.

Fatma S., inandığı Gökhan Göktaş’ı içeri aldı. Gökhan Göktaş, kadından tamir için büyük bir bıçak istedi. Sonra da bıçağı kadının boğazına dayayıp, “Parayı ver” dedi.

Kadın çığlık atınca korkup ayakkabılıktaki 46 TL’yi alıp kaçan Gökhan Göktaş kırmızı bir otomobile binerken görüldü.

Polis tuzağa düşürdü

Polis, kırmızı otomobilden inerken fark ettiği Gökhan Göktaş’ı gözaltına aldı. Otomobil kaçtı. Gökhan Göktaş “Otomobildeki gardiyan Akif Dilmen’di.

Fatma S.’nin eski kocası Beşir Döngür eskiden Kaş Cezaevi’ndeydi, şimdi Antalya E Tipi Açık Cezaevi’nde. Tahliye olduğum gün gardiyan Akif Dilmen, beni otomobiliyle Fatma S.’nin evine götürdü.

‘Beşir’in evinde 5 bin 200 dolar parası var. İçeri gir, o parayı alıp gel’ diye bu işe zorladı” dedi.

Polis, Gökhan Göktaş’tan Akif Dilmen’i arayıp Adliye’nin otoparkına çağırmasını istedi. Otoparka gelince gözaltına alınan Akif Dilmen’in çok sayıda suçluya daha hırsızlık ve gasp yaptırdığı iddia edildi.

Soner KOCAER/DHA

2