Gündem Garson 'kel' dedi, av tüfeğiyle vurdu

Garson 'kel' dedi, av tüfeğiyle vurdu

Paylaş
Garson 'kel' dedi, av tüfeğiyle vurdu

Bursa'da 46 yaşındaki Gürsel Özkan, alkol aldığı restoranda hesap nedeniyle çıkan tartışmada kendisine 'kel' diye garsonu av tüfeğiyle vurdu

Merkez Yıldırım İlçesi Karapınar Mahallesi’nde bulunan bir restorana önceki gece saat 01.00 sıralarında gelen, tekstil işçisi, evli ve 2 çocuk babası Gürsel Özkan bira içmeye başladı.

Bir süre sonra garson Halil Bozkaya, Özkan’ın yanına bir kadın getirerek oturttu. Kadın viski içerken Gürsel Özkan bira içmeye devam etti.

Saat 04.00 sıralarından hesabı ödemek için kasaya giden Özkan hesabın 170 lira olduğunu görünce, “Ben 3 tane bira içtim. Borcum 30 lira” diyerek itiraz etti.

Garson Bozkaya, “Yanına oturan bayanın içtiği içkinin ve yediği çerezlerin parasını da vereceksin. Muhabbet bedava olur mu? Ödeyeceksin kel” diyerek kafasına vurdu.

Bunun üzerine Gürsel Özkan, “Bana kimse kel diyemez. Seni öldüreceğim” diyerek restorandan ayrıldı. Demetevler Mahallesi’ndeki evine giden Özkan kendisine ait ruhsatlı av tüfeğini alıp restorana geri döndü.

"KİMSE BENİM GURURUMU KIRAMAZ"

Bir masaya oturup, garson Halil Bozkaya’dan bira isteyen Özkan, “Kimse benim gururumu kıramaz. Bana kel diyemez. Ben biramı içerken arkadaşlarınla vedalaş” dedi.

Bozkaya’nın gülerek, “Sen bu kel kafan ve bücür boyunla beni mi öldüreceksin?” demesi üzerine, Gürsel Özkan, garsonu koluna girerek dışarıya çıkardı.

Otomobilinden ruhsatlı av tüfeğini alan Özkan, Halil Bozkaya’ya iki el ateş etti.

Karnı, sırtı ve bacaklarına 12 saçma isabet ederek ağır yaralanan ve aşırı derecede kan kaybeden Halil Bozkaya olay yerine çağırılan 112 Acil Servis ambulansı ile Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

"BANA 'KEL' DEDİ"

Yıldırım İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından evinde gözaltına alınan Gürsel Özkan, “Bana kel dedi kafama vurdu. Gururumla oynadı. Hak etti. Herkes yaptığının cezasını çeker” dedi.

Cumhuriyet Savcılığı’na sevk edilen Gürsel Özkan, “Tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüs” suçlamasıyla çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Hüseyin TÜCCAR/BURSA (DHA)