Gündem Gaspçı sahte polisler yakalandı

Gaspçı sahte polisler yakalandı

Paylaş
Gaspçı sahte polisler yakalandı

Kocaeli'nin de aralarında bulunduğu 4 ilde polis yeleği giyip bulundukları araca tepe lambası takarak gıda ürünü ve temizlik malzemesi yüklü kamyonları gasbettikleri öne sürülen 3 kişi yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Kocaeli, Bursa, Zonguldak ve Düzce’deki ıssız bölgelerde gıda ürünü ve temizlik malzemesi yüklü kamyonları gasbeden suç örgütü üyelerinin yakalanması amacıyla çalışma başlatıldı.

Haberin Devamı

Olayla ilgili yapılan araştırmada Gebze’de 2, Zonguldak, Bursa ve Düzce’de de birer kamyon gasbı olayını gerçekleştirdiği öne sürülen Şenol T, Engin D. ve Bekir G. Darıca’da gözaltına alındı.

Gasp olayları sırasında polis yeleği giyen ve bulundukları araca polis tepe lambası takan kar maskeli zanlıların, ıssız bir yerde durdurdukları kamyonların sürücülerinin el ve ayaklarını kelepçeleyerek kamyonları gasbettikleri öğrenildi.

Zanlıların, kamyondaki yükü İstanbul’daki depolarına boşalttıktan sonra kendi araçlarının bagajına elleri ve ayakları kelepçeli bir şekilde koydukları sürücüleri ise ıssız bir alanda bıraktıkları kaydedildi.

Bu arada zanlıların evlerinde yapılan aramada 1 adet ruhsatsız tabanca, 57 mermi, 3 sahte kimlik, 3 polis yeleği, 4 metal kelepçe ve anahtarı, 73 plastik kelepçe, 1 tepe lambası, 3 polis amblemli polis beresi, 2 elektro şok cihazı ile 67 bin 439 TL ele geçirildi.

Haberin Devamı

Ayrıca İstanbul’da bulunan 2 depodaki aramada zanlıların gasbettikleri kamyonlardan boşalttıkları bin 30 koli değişik markalarda deterjan ve temizlik malzemesi, 560 koli katı yağ, 5’er kiloluk 96 adet sıvı yağ, 1444 koli ton balığı ele geçirildi.

Polis ekiplerinin, gasbedilen 4 kamyona ise sahiplerine teslim edilmek üzere el koyduğu belirtildi. Çete lideri olduğu iddia edilen Şenol T’nin hırsızlıktan 38, Bekir G’nin ise 3 sabıkasının bulunduğu belirtildi.