Siyaset 'Gatakulli' çekincesi
Paylaş
'Gatakulli' çekincesi

'Balyoz Darbe Planı' soruşturmasında tutuklanan eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgerenal Çetin Doğan, sağlık sorunları nedeniyle hastaneye kaldırılmıştı

Daha önce kalp ameliyatı olan Çetin Doğan’ın tam teşekküllü bir hastaneye sevki istendi. Çetin Doğan’ın avukatı Celal Ülgen, kendilerinin tercihinin Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) olduğunu ancak Çetin Doğan’ın birtakım çevrelerin ‘Gatakulli’ lafını yineleyeceğini düşünerek buna karşı çıktığını iddia etti.

Ergenekon tutuklusu askerlerin GATA’ya sevk edilmelerine yönelik eleştirileri kapsayan ‘Gatakulli’ ifadesinin Fethullah Gülen’e ait olduğu öne sürülmüştü. ‘

'İddianame gibi kitap’

Çetin Doğan’ın avukatı Celal Ülgen, ‘Balyoz’ planı belgelerini yayınlayan Taraf Gazetesi muhabiri Mehmet Baransu’nun ‘Karargâh’ isimli kitabının adeta iddianame gibi olduğunu da öne sürdü.

Celal Ülgen, “Kitabı, savcının yerine yazılmış bir iddianame olarak gördüm. Gerçekten savcılara hiç iş bırakılmamış. Erken çıkan bu iddianameye karşı biz de savunmamızı hazırlamaya başladık” dedi.

Çetin Doğan’a sorgusunda yöneltilen soruların tamamının bu kitapta yer aldığını ifade eden avukat Ülgen, “Ve üstelik Çetin Doğan’ın cevapları yok. O nedenle bir iddianamedir diyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı