Ekonomi Gay turizminde Türkiye patlaması

Gay turizminde Türkiye patlaması

Paylaş
Gay turizminde Türkiye patlaması

Uluslararası Gay ve Lezbiyen Seyahat Birliği'ne üye Türk şirketlerinin sayısı Hollanda'yı bile geçti

Uluslararası Gay ve Lezbiyen Seyahat Birliği’ne üye Türk turizm şirketlerinin sayısı Hollanda’yı bile geçerek 26’ya ulaşırken, Türkiye'nin ilk gay turizmi broşürü de bastırıldı. 2011’de bu konuda patlama bekleniyor.

Haberin Devamı

Sadece ABD’de 69 milyar dolardan fazla ekonomik hacme ulaşan gay turizmi Türkiye’nin de gündemine girdi. Uluslararası Gay ve Lezbiyen Seyahat Birliği’ne (IGLTA) üye olan Türk turizm şirketlerinin sayısı 26’ya ulaşırken Türkiye bu rakamla Hollanda‘yı bile geçti.

Yaşanan bu hızlı gelişim karşısında Türkiye’nin ilk gay turizm broşürü de bastırılırken Almanya, Belçika, İspanya ve İngiltere’nin önde gelen gay turizmine hizmet veren tur operatörleri 2011 yılı için Türkiye’yi programlarına ve tatil kataloglarına aldı. Gelecek yıl Türkiye’de ‘gay turizminde’ patlama beklenirken Kasım ayına IGLTA’nın Avrupa Sorumlusu Clark Massad da Türkiye’ye gelerek bu konudaki gelişmeleri yerinde inceleyecek.

Haberin Devamı

'GAYLER ÖZEL TESİS İSTEMİYOR'

Turizmgüncel’e konuşan Aristo Tours Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Kartopu, Türkiye’nin ‘gay turizmi’ segmentinde büyük ilgi gören ve seyahat edilmek istenen bir ülke olduğuna dikkat çekerek, “Gayler, eşcinsellerden farklı olarak daha çok bireysel olarak ya da küçük gruplar halinde seyahat ediyor. Onun için şu anda Türkiye’de seyahat eden birçok insan olduğunu biliyoruz. Gelenlerin sayısını artırmak için ilk defa bir acenta olarak ‘gay turizmi broşürü’ bastırdık” diye konuştu. Bu konuda önemli bir potansiyel olduğunu herkesini bildiğini ama ‘adım bu konuyla anılmasın’ korkusuyla işin üzerine eğilinmediğini vurgulayan Kartopu, “Gayler kendilerine özel tesis istemiyor, herkes gibi tatil yapmak istiyor. Bu konuda sadece küçük şahıs otellerinde sorunlar yaşanıyor. Yoksa Türkiye’de gay turizmi için hiçbir sıkıntı yok” dedi.

Mustafa Kartopu, IGLTA’nın da Türkiye’de bu konuda yakalanan hızlı ivmeyle yakından ilgilendiğini hatırlatarak, “Gelecek yıl bu iş hızlanacak” açıklamasını yaptı.

10 YIL ÖNCE GİREMEMİŞLERDİ

2000 yılında 833 gay yolcusu bulunan ‘Olympic Voyager’ yolcu gemisi Kuşadası limanına gelmiş ancak Efes Antik Kenti’ne gitmek için yola çıktıklarında polis tarafından durdurularak Türkiye’ye girişlerine izin verilmemişti. Gemide kalanlar da şehre gitmemeleri için polis engeliyle karşılaşmıştı.

(VATAN)

Haberin Devamı