Gündem Gazeteci Cüneyt Ünal serbest

Gazeteci Cüneyt Ünal serbest

Paylaş
Gazeteci Cüneyt Ünal serbest

Suriye'nin başkenti Şam'a giden CHP heyeti, Esad rejimi tarafından gözaltına alınan Türk gazeteci Cüneyt Ünal'ın kendilerine teslim edildiğini açıkladı. Ünal bu sabah Türkiye'ye giriş yaptı

Suriye’nin başkenti Şam’da serbest bırakılan gazeteci Cüneyt Ünal, Halep’te bir hapishanede kaldığını, herhangi bir şiddete uğramadığını, 87 gün boyunca patates ve ekmek yediğini söyledi.

Haberin Devamı

Suriye’de CHP heyetine teslim edilen ve bu sabah Türkiye'ye giriş yapan Ünal, yurda gelişinden önce heyetle birlikte basın toplantısı düzenledi.

>> KILIÇDAROĞLU, 'CHP'NİN ALMASI MANİDAR' DİYEN BAKAN'A NE YANIT VERDİ?

Cüneyt Ünal, milletvekillerine ve serbest bırakılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

"87 gün boyunca Halep’te bir hapishanede kaldım. Herhangi bir şekilde şiddete uğramadım" diyen Ünal, kendisine mantıklı davranıldığını belirtti.
Suriye halkının bayramı nasıl geçirdiğini haber yapmak için gazeteci arkadaşı Başar Fehmi Kaddumi ile Suriye’ye geldiklerini anlatan Ünal, 20 Ağustos akşamı Suriye askerleri ile muhalifler arasındaki çatışmanın ortasında kaldıklarını belirtti.


CHP Hatay Milletvekilleri Hasan Akgöl, Refik Eryılmaz, Mevlüt Dudu ve Ankara Milletvekili Levent Gök, Esad'la görüşmelerinin ardından Suriye lideriyle fotoğraf da çektirdi.

Haberin Devamı

Çatışmada Kaddumi’nin bağ tarafından vurulduğunu ve kendisinin yarasına müdahale ettiğini anlatan Ünal, Kaddumi’nin yarasının ağır olduğunu ve onun için yardım isterken rejim yanlıları tarafından etraflarının çevrildiğini kaydetti. Ünal, vücudundaki yaralanmaların da o sırada rejim yanlıları tarafından kendisine yapılan darptan kaynaklandığını, daha sonra yaralanmalarıyla ilgili herhangi bir tedavi görmediğini anlattı.

Üç gün önce Şam’a getirildiğini belirten Ünal, "Sayın milletvekillerini karşımda görünceye kadar hiçki dedi.

Milletvekillerini karşısında görünce ağladığını ifade eden Ünal, Halep’teki hapishanede tek başına kaldığını da söyledi.

Bir an önce ailesine kavuşmak istediğini belirten Ünal "87 gün boyunca patates ve ekmek yedim" dedi.

CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, Cüneyt Ünal’ın da aralarında bulunduğu heyetle, güvenlik gerekçesiyle Türkiye’ye yarın giriş yapacaklarını bildirdi

Haber kameramanı Ünal, Ağustos 2012’den bu yana Suriye güvenlik güçleri tarafından alıkonuluyordu.

CHP HEYETİ ESAD'LA GÖRÜŞTÜ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun onayıyla kurulan ve aralarında Hatay Milletvekilleri Mevlüt Dudu, Hasan Akgöl, Refik Eryılmaz ile Ankara Milletvekili Levent Gök’ün de bulunduğu heyet önceki gün karayoluyla Hatay’dan Lazkiye’ye geçmişti. Lazkiye’deki Suriyeli yetkililer aracılığıyla Esad’dan randevu talebinde bulunan heyetin görüşme talebine Suriye lideri Beşar Esad dün olumlu yanıt vermişti.

Haberin Devamı

CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, Suriye’de gazeteci Ünal’ı yanlarına alarak uçakla Şam’dan Lazkiye kentine geçmişti. Bu sabah saatlerinde de yurda giriş yaptılar.

Ünal'ın yakalandıktan sonra yayınlanan bu videosu endişelendirmişti.

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer7727","7727","201208","7727-3.jpg");