Gündem Gazeteci Nuh Köklü son yolculuğuna uğurlandı

Gazeteci Nuh Köklü son yolculuğuna uğurlandı

Paylaş
Gazeteci Nuh Köklü son yolculuğuna uğurlandı

Gazeteci Nuh Köklü memleketi Ankara Yukarıyurtçu Köyü'nde son yolculuğuna kar topuyla uğurlandı. Anne Çiğdem Köklü, cenaze namazını cemaatle birlikte kıldı ve oğlu omuzlar üzerinde giderken de bir kartopunu tabutunun üzeine bıraktı

İstanbul Kadıköy’de arkadaşlarıyla kartopu oynadığı sırada bir esnaf tarafından göğsünden bıçaklanan gazeteci Nuh Köklü Ankara’nın Etimesgut İlçesi Yukarıyurtçu Köyü Merkez Cami’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Yukarıyurtçu Mezarlığı’nda toprağa verildi.

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer27353","27353","201502","27353-.jpg","1", "0","Gazeteci Nuh Köklü kartoplarıyla uğurlandı");

Musalla taşında bekletilen Köklü’nün tabutunun üzerine Türkiye Gazeteciler Sendikası ve Çağdaş Gazeteciler Derneği üyeleri tarafından kartopları ve kalemler bırakıldı. Arkadaşları ellerinde ’Gazetecilere dokunma’ yazılı pankartlar taşıdı. Abla Hüsniye Alagöz, Köklü’nün tabutuna sarılarak gözyaşlarına boğuldu. Köklü’nün bazı arkadaşlarının ayakta durmakta güçlük çektiği görüldü.

Türkiye Gazeteciler Sendikası ve Çağdaş Gazeteciler Derneği adına yapılan açıklamada, Türkiye’nin cinayetler ülkesi ve şiddetin kol gezdiği ülke haline geldiğine dikkat çekildi.

Cenazede taziyeleri annesi Çiğdem Köklü, abisi Sedat Köklü, ablası Hüsniye Alagöz, teyzesi Pakize Kaplan ve yengesi Aynur Köklü kabul etti. Köklü’nün cenazesinde konuşan abla Hüsniye Alagöz, Türkiye’de camların canlardan daha kıymetli olduğuna dikkati çekerek, "İnsanın canının kıymeti yokmuş bu ülkede. Bunun intikamı nasıl alacaksınız. Adam ’iki gün sonra çıkacağım’ diyormuş. Neye güvenerek çıkacakmış? Yarın bir gün unutulacak değil mi? ’Esnaf polis, esnaf şöyle, esnaf böyle’ diyorlar.

Cenazeye katılanlar 'kartopu yüzünden' çıkan kavgada öldürülen gazeteci Nuh Köklü'nün tabutunun üzerinde kartopları ve kalemler bırakıldı

Esnaf katil. Erdoğan başsağlığı bile dilemiyor. Hiç ki ifadelerini kullandı.

ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, ölümün adil olması için hayatın adil olması gerektiğini belirterek Nuh Köklü’nün adil bir hayat için mücadele ettiğini fakat kalleş bir ölümle karşı karşıya kaldığını söyledi. Köklü’yü son yolculuğuna Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan, Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu ve Hüseyin Aygün, Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Genel Başkanı Alper Taş, Türkiye Gazeteciler Sendikası’ndan arkadaşları, meslektaşları ve dostları uğurladı.

Ümit KOZAN - Tahsin GÜNER / DHA