Gündem Gazeteci Ömer Öztürkmen vefat etti

Gazeteci Ömer Öztürkmen vefat etti

Paylaş
Gazeteci Ömer Öztürkmen vefat etti

Türkiye Gazetesi Yazarı ve eski milletvekili Ömer Öztürkmen (81), tedavi gördüğü hastanede vefat etti

Türkiye Gazetesi Yazarı ve eski milletvekili Ömer Öztürkmen (81), tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Türkiye gazetesinden yapılan açıklamaya göre, Öztürkmen’in cenazesi, 3 Kasım Çarşamba günü Fatih Camisi’nde öğle namazı sonrasında kılınacak cenaze namazının ardından Edirnekapı Kabristanı’na defnedilecek.

Haberin Devamı

Öztürkmen İstanbul’da 1929 yılında doğan Kerküklü şair bir anne-babanın çocuğu olarak dünyaya geldi. İstanbul Edebiyat Fakültesi’nden mezun oldu. Çeşitli gazete ve dergilerde yazıları yayımlanan Öztürkmen, Yeni İstanbul ve Tercüman gazetelerinde Yazı İşleri Müdürlüğü yaptı.

Orta Doğu gazetesinin de kurucularından olan Öztürkmen, Anadolu Ajansı’nın Beyrut muhabirliğini yaptığı dönemde, Adalet Partisi’nden Bursa milletvekili seçildi.

Lise öğrenimi sırasında şiir ve yazı yazmaya başlayan Öztürkmen, ilk şiirlerini içeren "Kerkük" adlı kitabı 1950 yılında, "Taşkent’te Sabah Namazı" adlı kitabı 1975 yılında yayımlandı. Son olarak "Gözyaşı Medeniyeti" adlı kitabı çıkan Öztürkmen, Türkiye gazetesinde de makale yazıyordu.

Haberin Devamı

Ömer Öztürkmen, evli ve 4 çocuk babasıydı.

(A.A.)