Siyaset Gazetecilerden Erdoğan'a tepki
Paylaş
Gazetecilerden Erdoğan'a tepki

Başbakan Erdoğan'ın gazete patronlarına “Köşe yazarına hakim ol. Olamıyorsan 'Bu dükkanda sana yer yok de” sözlerine gazeteci örgütlerinden ve gazetecilerden tepki geldi

BÖYLE DEMOKRASİ OLMAZ

Haberin Devamı

G-9 Gazeteciler Platformu’ndan yapılan açıklamada, “Başbakan’ın tavrı basın özgürlüğüne, halkın haber alma hakkına yönelik bir saldırıdır. Bir ülkede, gazetelerin ne yazacağına, haberlerin başlıkların ne olacağına, köşe yazarlarının hangi konuda ne yazacağına Başbakan ya da hükümet üyeleri karar veriyorsa o ülkede demokrasiden bahsedilemez. Bir ülkede, Başbakan yazılarını, haberlerini beğenmediği gazetecileri patronlarına şikayet ediyor ve ‘Bunları işten çıkar’ diyorsa o Başbakan’ın demokrasiden bahsetmesinin bir anlamı yoktur” denildi. Yazarların tepkileri ise şöyle:

DEMEK Kİ YAZARLAR İTİBARLI

Oktay Ekşi (Basın Konseyi Başkanı): Ben medya patronlarının köşe yazarlarına talimat vermediği bir Türkiye’de demokrasinin olacağını düşünüyorum. Eğer köşe yazarlarının yazdıklarıyla borsa yüzde 6 düşüyor ve hükümetin söyledikleri onu telafi etmiyorsa kamuoyu köşe yazarlarına daha fazla itibar gösteriyor demektir.

Haberin Devamı

Hüseyin Gülerce (Zaman yazarı): Başbakan’ın köşe yazarlarını eleştirmesini haklı bulurum da, doğrudan doğruya ‘Sen bunları nasıl istihdam edersin, sen patronsun’ demesini haklı bulmuyorum. Ayrıca yazarların ekonomiyi etkileme gücü yok.

EKONOMİYİ ETKİLEYEMEZ

Ahmet Taşgetiren (Bugün yazarı): Yazarların, medyanın ekonomiyi etkilediğini düşünmüyorum. Yaşanan gerilimin ekonomiye yansıdığını düşünüyorum. Medya patronlarından köşe yazarlarına müdahale etmesini istemek çok sağlıklı bir talep değil. Düşünce çeşitliliğine saygı duyulması lazım.