Gündem Gazetecilerden siyah bantlı protesto

Gazetecilerden siyah bantlı protesto

Paylaş
Gazetecilerden siyah bantlı protesto

Bursa'da gazeteciler kelepçe ve ağızlarına bağladıkları siyah bantlarla gazeteci Nedim Şener ve Ahmet Şık'ın 'Ergenekon terör örgütü'ne üye olmaktan gözaltına alınarak tutuklanmasını protesto etti

Bursa Gazeteciler Cemiyeti ve Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi üyesi yaklaşık 100 gazeteci ellerinde siyah pankartlarla gazeteci Nedim Şener ve Ahmet Şık’ın ‘Ergenekon terör örgütüne üye olmak ve halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek’ suçlarından tutuklanarak Metris Cezaevi’ne konulmasını kınadı.

Haberin Devamı

Sloganlar atarak Setbaşı Mahfel önünden Kent Müzesi önüne kadar yürüyen gazeteciler sloganlara atarak, ellerini kelepçeledi ve ağızlarına siyah kurdele bağladı.Kent Müzesi önünde grup adına basın açıklaması yapan Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı, Türkiye’nin gazeteci ve yazarlarının baskı altına alınmak istendiği tarihi bir süreçten geçtiğini söyledi.

Hrant Dink cinayetinin izini süren ve kitap yazan Nedim Şener ve Gazeteci Metin Göktepe cinayetini ile Ergenekon günlüklerini yazan Ahmet Şık’ın tutuklanarak cezaevine konulmasının tedirgin edici olduğunu belirten Kolaylı, “ Bu isimlerin ortak yönünün muhaliflik olması kuşku yaratıyor. Bu tablo ülkedeki basın özgürlüğü tartışmasını da beraberinde getiriyor. Meslek hayatında etik davranan iki gazetecinin Ergenekon üyeliğinden tutuklanmaları bardağı taşıran son damla. Gazetecilerin sustuğu bir ülkede demokrasiden söz edilemez" dedi.

Haberin Devamı

Türkiye’de basın özgürlüğünü sorgulanması gerektiğini vurgulayan Kolaylı, gazetecileri bir arada durmaya davet etti. CHP Bursa İl Teşkilatı ve sivil toplum örgütlerinin de destek verdiği yürüyüş basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Sebile ÇETİN- Selahattin BUDAKOĞLU/ BURSA (DHA)