Yazgülü Aldoğan Gazetecilik faaliyeti altına sığınmasın!
HABERİ PAYLAŞ

Gazetecilik faaliyeti altına sığınmasın!

Haberin Devamı

Bavulcu Mehmet Baransu gazeteci olduğu için mi tutuklanmıştır? Yaptığı gazetecilik faaliyeti midir? “Sokakta rastladığı bir asker kişi” kendisine belgeler veriyor. Gazetesi Taraf’a getiriyor, inceleyip yayınlıyorlar! O yayınlar üzerine başlayan Balyoz ve sözde darbe davalarından ötürü yüzlerce kişi yargılandı, hapse atıldı. İntihar eden, ölen, geleceği biten, ailesi dağılan yüzlerce asker!.. Şimdi yeniden yapılan duruşmalar ve bilirkişi raporlarına göre bu belgelerin bir kısmı sahte.

Bir kısmı da kozmik odadan çıkarılmış, yayınlandığında devletin güvenliğini tehlikeye düşürecek, sırf düzmece belgeleri gerçekmiş gibi algılatmak için içine sokuşturulmuş belgeler. Baransu ve suç ortakları Çongar, Altan ve diğerleri bunları gazetecilik faaliyeti nedeniyle yayınlamadı.

Zaten Taraf Gazetesi de gazetecilik amacıyla yayınlanmadı. Baransu’nun gazetecilik faaliyetinden ötürü tutuklandığı ve bunun basın özgürlüğüne bir darbe olduğu tezine katılmıyorum. Baransu için söylenebilecek tek şey, tutuksuz yargılanabileceğidir. Ama Silivri’ye gönderdiklerinin anısına, orayı görmüş olması da iyi oldu!

[[HAFTAYA]]

Seçimlerde dinin ağırlığı


Hizb-ut Tahrir yöneticileri hilafetin kaldırılmasının 92. yıldönümü nedeniyle bir toplantı düzenleyip ‘güzelim hilafet elden gitti, neden müslümanların başında değiliz’ diye üzüntülerini paylaşırken salondaki Atatürk fotoğrafından rahatsız olmuşlar. Konuşmacılar eleştiri oklarını AKP’ye de yöneltiyor, bu partinin bir Amerikan projesi olduğunu iddia ediyor! Oysa RTE’nin içinde bir halifelik ateşi yandığını düşünmüyor değilim. Müslüman coğrafyasına Türkiye’nin liderlik etmesi ona ne de yakışır. Zaten son umre fotoğrafları da Arap atmosferinde “yabancı” efekti vermediğini göstermiyor mu? Bu Osmanlı özlemi, Arap alfabesi merakı, eğitimde din ağırlığı, imam hatiplileşme, hep yüzümüzü nereye döndüğümüzün işareti değil mi? 4 Mart Dünya Laiklik Günü salon toplantılarında konuşanlar, salonu dolduranların tedirgin bekleyişine ve umutsuzluğuna çare olamıyor. ÇYDD’nin toplantısını da hıncahınç dolduran dinleyiciler arayış içindeydi. Seçim yaklaştıkça soru işaretleri artıyor. AKP propaganda için dinin ipine sarılırken, laik seçmen CHP mi HDP mi ikilemi içinde. AKP barajı kaldırmayarak iki partiye birden vurmuş oldu! HDP ise etnik kökenli oylar kadar, laik oyların da adresi olabilir.

Kadınlar için erkekler devrede!

Kadınlar günü etkinliklerinde gözlerim hep erkekleri arar. Kadın erkek eşitliği sadece kadınları ilgilendiren bir konu değildir. Niye sadece biz kadınlar uğraşıyoruz? Erkekler yanımızda olmalı. Birleşmiş Milletler’in tam da bu fikirden hareketle düzenlediği HeForShe 1 milyar erkeği kadınlarla dayanışmak, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın hakları için değişimin temsilcisi olmaya çağırıyor. Bunun için heforshe.org/tr adresini tıklayarak imza atacaksınız. BM Kadın Birimi Türkiye Temsilcisi Ingibjorg Gisladottir dün HeForShe’nin Türkiye’deki ana destekçisi 10 kurum liderinden biri olan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç ve kabinenin tek kadın bakanı Ayşenur İslam ile birlikte kampanyayı başlattı. Mustafa Koç gibi zengin bir iş adamı olmayabilirsiniz ama bir imza da siz atabilirsiniz. Önemli olan fikir ve gönül zenginliği!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder