Siyaset Gazetecinin çığlığı
Paylaş
Gazetecinin çığlığı

İkinci Ergenekon davasında gazeteciler Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan'ın tahliye talepleri 1'e karşı 2 oyla 13'üncü kez reddedildi

İkinci Ergenekon davasının 77’nci duruşması dün İstanbul Silivri’deki cezaevi kampüsünde oluşturulan mahkeme salonunda yapıldı.

Tutuklu sanıklardan Levent Göktaş ve Cengiz Köylü’nün avukatı Hasan Gürbüz, Eskişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın dün bazı gazetelerde yer alan açıklamalarını okuyarak, adliye ve emniyetin tamamen Fethullah Gülen cemaati kadrolarının eline geçtiğini ileri sürdü.

Avukat Gürbüz, Hanefi Avcı’nın duruşmalarda tanık olarak dinlenilmesi için mahkemeye çağrılmasını istedi.

AK Parti davası istenecek

Duruşmada, taleplerin değerlendirilmesi için verilen aranın ardından İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Üye Hakimi Hüsnü Çalmuk, mahkemenin verdiği kararları okudu.

Çalmuk, mahkemenin AK Parti’yi kapatma davası dosyasının tüm ekleriyle birlikte Anayasa Mahkemesi’nden istenilmesine karar verildiğini ifade etti. Mahkeme heyeti, tahliye taleplerini de oy çokluğuyla reddetti.

Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, 36 tutuklu sanığı bulunan davada aralarında Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan’ın da bulunduğu 33 sanığın tahliyesi yönünde oy kullandı.

Şengün böylece Balbay ve Özkan’ın da aralarında bulunduğu çeşitli sanıklar hakkında 13. kez tahliye talep etmiş oldu. Ancak diğer iki üye karşı oy verdiği için tahliye edilen olmadı.

‘Büyüksün Balbay’ sloganı

Kararın açıklanmasının ardından 6 Mart 2009’dan beri cezaevinde olan Cumhuriyet gazetesi yazarı Mustafa Balbay heyete dönerek, “Adalet istiyoruz” diye bağırdı.

Balbay, “Adalet içinde değil atalet içindesiniz. Bu karar hakaret demektir. Biz herşeye rağmen adaleti beklemeye devam edeceğiz. Adalet istiyoruz” diye devam etti.

Bu sözlerin ardından salondaki izleyicilerden bazılarının alkışlayarak Balbay’a destek olduğu görüldü. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti eski Başkanı Nail Güreli de “Büyüksün Balbay” diyerek Mustafa Balbay’a destek verdi. Duruşma, 2 Eylül Perşembe gününe ertelendi.

2

Haberin Devamı