Spor Gaziantep geç açıldı!

Gaziantep geç açıldı!

Paylaş
Gaziantep geç açıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u evinde ağırlayan Gaziantepspor, ikinci devrede bulduğu 2 gol ile rakibini 2-1 mağlup etti. Ev sahibi ekipte Cenk Tosun, 84. dakikada penaltı atışından yararlanamadı

Spor Toto Süper Lig’in 13. Haftasında Gaziantepspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor’u konuk etti. Gaziantepspor mücadeleye Mahmut, Medunjanin, İbricic, Serdar Özbayraktar, Serdar Kurtuluş, Cenk, Binya, Ekrem, Kesojevic, Yasin, Orhan ilk 11’i ile başladı.

Haberin Devamı

Konuk ekip İstanbul Büyükşehir Belediyespor ise, Carvalho, Can, Metin, Mahmut, Webo, Visca, Ekrem, Barros, Cihan, Holmen, Silva kadrosu ile mücadeleye başladı. Gaziantepspor'un cezası nedeniyle karşılaşmayı kadın taraftarlar ile 12 yaş ve altı çocuklar izleyebildi.

19. dakikada Kesojevic'in köşe vuruşundan gönderdiği topa iyi yükselen Medunjanin'in kafa vuruşunda, meşin yuvarlak kalenin üstünden auta çıktı. 27. dakikada sol çaprazda topla buluşan Medunjanin ceza sahasına ortaladı. Cenk'in kafa şutunda top kaleci Carvalho'da kaldı. 29. dakikada Cenk ceza sahası önünde aldığı topu sol çaprazdaki Medunjanin'e aktardı, bu futbolcunun sert şutunu kaleci Carvalho son anda kurtardı. Karşılaşmanın ilk devresinde iki takım da gol bulamadı ve ilk yarı 1-0 Kırmızı-Siyahlıların üstünlüğü ile sonuçlandı. Mücadelenin ikinci devresine ev sahibi ekip hızlı başladı.

Haberin Devamı

56. dakikada Gaziantepspor, Cenk Tosun'un golüyle 1-0 öne geçti. Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunu Senijad Ibricic paslaşarak Ekrem Dağ'a gönderdi. Ekrem sol kanattan ortasını yaptı. Ceza sahası içinde yaşanan karambol sonrası top Cenk Tosun'un önünde kaldı. Cenk sağ ayağıyla düzgün bir vuruşla kalenin sağından topu ağlarla buluşturdu ve ev sahibi ekibi 1-0 üstünlüğe taşıdı.

Bu golün hemen ardındanı ev sahibi ekip farkı 2’ye çıkardı. Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda altıpas içersinde iyi yükselen Ivan Kecojevic düzgün bir kafa vuruşu ile topu ağlara gönderdi. 2-0. Haris Medunjanin, Cihan Haspolatlı'ya yaptığı faul sonra İstanbul BŞB kaleyi cepheden gören bir noktadan serbest vuruş kazandı. 64. dakikada Gökhan Süzen’in kullandığı frikikte top ağlarla buluştu ve konuk ekip farkı 1’e indirdi.

Golün 1 dakikada sonrasında sol çaprazda kaleci ile karşı karşıya kalan Gökhan Süzen bu sefer başarılı olamadı ve takımı adına çok önemli bir fırsatı değerlendiremedi. 86. Dakikada Metin Depe, ceza alanı içerisinde Cenk Tosun’a yaptığı faul sonrası Gaziantespor penaltı kazandı. Penaltı atışını kullanan Cenk topu kaleciye nişanladı ve Kırmızı-Siyahlılar farkı 2’ye çıkarma şansını değerlendiremedi. Kaleci Eduardo böylelikle üstüste 2 hafta penaltı atışına geçit vermedi.

Haberin Devamı

Kalan dakikalarda iki takım da başka gol bulamadı ve mücadele 2-1 Gaziantepspor’un üstünlüğü ile sona erdi. Bu skorla Gaziantepspor puanını 15’e yükseltirken, İstanbul Büyükşehir Belediyespor 12 puanda kaldı

AA