Gaziantepli usta Hüseyin Aslansoy, simit ile Türk mutfağının en önemli lezzetini harmanlayarak ‘simit bayıldı’yı oluşturdu. UNESCO tarafından gastronomi alanında koruma altına alınan Gaziantep mutfağının ünlü lezzetlerinden alinazik ve imambayıldıyı harmanlayarak “simit bayıldıyı yaratan Hüseyin Aslansoy, değişik sunumu ve lezzetiyle müşterilerin ilgisini çekiyor. Kentin en eski simit ve kahke fırınlarından birinin ortaklarından Hüseyin Aslansoy, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, 12 yaşından beri kahke ve pastacılık üzerine çalıştığını söyledi. Gaziantepli usta, alinazik ve imambayıldıda kullanılan süzme yoğurt, sarımsak, patlıcan, kıyma veya kuşbaşı eti simitle harmanladıklarını, böylece ortaya simit bayıldının çıktığını ifade etti. Yemeğin sosunun biraz daha değişik olduğunu belirten Hüseyin Aslansoy, Kendimize özel formülü var. Simidin içine imambayıldıyı koyunca adına 'simit bayıldı' dedik. Bu ürünümüzü çıkaralı ve sosyal medya hesaplarımızdan duyuralı 15 gün olmasına rağmen, müşterilerin ilgisi oldukça fazla. Günde 15 porsiyona yakın satış yapıyoruz. Duyanlar gelip denemek istiyor diye konuştu. Simitle farklı yemekler yapmak için çalıştıklarını ifade eden Hüseyin Aslansoy, beşamel soslu çıtır simit adını verdikleri yemeğin de vatandaşların beğenisini topladığını kaydetti. Dünyaca ünlü Gaziantep mutfağına yeni lezzetler kazandırmanın gururunu yaşadıklarını vurgulayan Hüseyin Aslansoy, simit bayıldı yemeğinin patentini almak için gerekli başvuruları yaptıklarını bildirdi.(AA)