Beden Sağlığı Gaziantep'teki aşı kampanyasında üçüncü tur başladı

Gaziantep'teki aşı kampanyasında üçüncü tur başladı

Paylaş
Gaziantep'teki aşı kampanyasında üçüncü tur başladı

Gaziantep’te geçici koruma altında bulunan 0-59 ay arasındaki çocuklara yönelik ’Eksik Aşı Tamamlama ve Aşı Hızlandırma Çalışmaları’ kapsamında yürütülen aşı kampanyasının üçüncü tur uygulaması başlatıldı

Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan kampanya kapsamında Gaziantep’te bulunan ve hedef kitle olarak belirlenen 0-59 ay arasındaki çocuklar taramadan geçirilerek aşıları yapılacak.

1-17 Kasım tarihleri arasında yapılacak olan aşı kampanyasında temel amaç, hassas yaş gruplarına aşı ile önlenebilir hastalıklara yakalanmadan önce ulaşıp onları bağışık hale getirerek bu hastalıklara yakalanmalarını ve bu hastalıklardan doğabilecek sakatlık ve ölümleri önlemek.

13 GÜN SÜRECEK

İlk etapta KKK (Kızamık, Kızamıkçık, Kabakulak), Beşli Karma ve Hepatit-B’nin uygulanacağı programda, ellerinde aşı kartı olan veya Toplum Sağlığı Merkezleri ile kamplarda kayıtları bulunanların kayıtları kontrol edilerek eksiklerin tamamlanacak, aşısız olanlar ise aşılanacak.

13 gün boyunca sürecek olan aşılama çalışmaları, aşı istasyonları, gezici ekipler, Aile Sağlığı Merkezleri ve Toplum Sağlığı Merkezleri aracılığı ile yapılacak.

Haberin Devamı