Yaşam Gaziantep turizm cenneti olacak

Gaziantep turizm cenneti olacak

Paylaş
Gaziantep turizm cenneti olacak

Gaziantep, sanayisi gelişmiş bir turizm kenti olma yolunda sağlam adımlarla ilerliyor

Zeugma, Rumkale, Belkis Harabeleri, Yesemek ve Karkamış gibi tarihi merkezleriyle adını dünyaya duyuran Gaziantep, sanayisi gelişmiş bir turizm kenti olma yolunda adım adım ilerliyor.

Son 1.5 yılda yatak kapasitesini iki katına çıkaran kentin hedefi 20 bin yatak kapasiteli bir kültür turizm merkezi, turist kaynayan marka kent olmak.

Gaziantep Kültür ve Turizm Müdürü Salih Efiloğlu, Efiloğlu, “Gaziantep gibi Zeugma’sı, Fırat kültür vadisinin bulunduğu, hem dünyanın en güzel en eski merkezlerinden biri olan Karkamış’a sahip, dünyanın ilk heykel atölyesi Yesemek ve İslahiye’nin bulunduğu şehir merkezindeki tarihi dokusu, mutfağı, el sanatları gibi, hele hele son yıllarda komşularıyla olan ilişkileri sonucunda yakaladığı ivmeyi dikkate alırsak bize yakışan, yatak sayısını 20 bin, yıllık hedef turist sayısını ise 1 milyona çıkarmaktır” dedi.

Şehir merkezinde 520 tarihi kültür değeri eser bulunduğunu, bu eserlerin eski Antep sokakları, Gaziantep Kalesi, 10 müze ile taçlandığını bildiren Efiloğlu, “Karkamış mayınlarının temizlenme çalışmaları sürüyor. Karkamış’ın da turizme açılması Gaziantep’i açısından önemli bir gelişme olacak. Önemli bir ihtiyacımız olan kongre ve sergi sarayımız bitti. Bu da Gaziantep’e bir ivme kazandıracak” diye konuştu.

OTEL ZİNCİRLERİ SIRADA

Gaziantep’in sanayi, ticaret ve kültür şehri olması bağlamında moralleri yükseltip keyiflendirdiğini de ifade eden Efiloğlu şu anda dev otel zincirlerinden MNG, Hilton, Sheraton ve Divan’ın Gaziantep’te otel yapma çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

500 MİLYON TL’LİK YATIRIM

Gaziantep’te kurulan Ortadoğu Fuar Merkezi’nin kenti gerçekten bir cazibe merkezi haline getirdiğine dikkat çeken Efiloğlu, 2007 yılında turizmde 3 bin 500 kişi istihdam edilirken, bu rakamın şu an 12 bine ulaştığını söyledi.

Geçtiğimiz yıl Gaziantep’te valilik ve Kültür Turizm Müdürlüğü’nce 49 milyon liralık yatırım yapıldığını belirten Efiloğlu, geçen yıl turizme yapılan toplam yatırımın ise 500 milyon lirayı bulduğunu, tesislerdeki doluluk oranının yüzde 70 olduğunu, yatırımların ortaya çıkmasının ardından tanıtıma ağırlık verebileceklerini sözlerine ekledi.

Ahmet KAYA/GAZİANTEP, (DHA)

2

Haberin Devamı