Spor Gaziantep'e mozaik görüntülü futbol mabedi

Gaziantep'e mozaik görüntülü futbol mabedi

Paylaş
Gaziantep'e mozaik görüntülü futbol mabedi

Gaziantep, mozaik desenlerle süslenmiş modern bir futbol mabedine kavuşuyor

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Gençlik ve Spor Bakanlığı ile imzaladığı protokol çerçevesinde inşa edilecek Gaziantep Arena Stadyumu için ihale tarihini açıkladı.

Gaziantep'te 106 dönüm arazi üzerine kurulacak 33 bin seyirci kapasiteli mozaik görüntülü stadyumun ihalesi 27 Aralık'ta yapacak. Şehitkamil ilçesi Beylerbeyi Mahallesi'nde Gençlik ve Spor Bakanlığı'na devredilen arazide inşa edilecek stadyum, şehir merkezine sadece 10 kilometre mesafede olacak.

Otoban bağlantılarına çok yakın noktada yer alacak stadyumdan şehir merkezine toplu taşıma imkanı da bulunacak. Gaziantep Arena'nın tamamlanmasının ardından mevcut Kamil Ocak Stadyumu yıkılarak, yeri TOKİ'ye devredilecek.

'ŞEHRİN KÜLTÜRÜNÜ YANSITACAK'

Dünyanın en büyük mozaik müzesi Zeugma'ya ev sahipliği yapan Gaziantep'te inşa edilecek stadyum, buradaki eserlere de gönderme yapacak. Stadyum, mozaikleri andıran dış görünümüyle şehrin kültürünü yansıtacak.

Modern çizgilere sahip stadyumun dış cephesinde de Gaziantep'in savunmasında kenti canı pahasına düşmana teslim etmeyen 6 bin 317 şehidin anısına siyah ve şehitlerin kanını simgeleyen kırmızıdan oluşan Gaziantepspor'un renkleri kullanılacak.

Stadyumun tribün altları, bireysel branşlar için kullanılacak 12 spor salonuyla değerlendirilecek.

Öte yandan Beylerbeyi'ndeki 203 dönüm arazinin 106 dönümü stadyum olarak kullanılırken, geri kalan bölümü gelecek yıllarda kentin spor ihtiyaçlarına göre değerlendirilecek.

Haberin Devamı