Ekonomi Gaziantep'in lezzetlerini dünya tadacak

Gaziantep'in lezzetlerini dünya tadacak

Paylaş
Gaziantep'in lezzetlerini dünya tadacak

Develi Restoran, 2011'de yurtdışı projelerine başlayacak. Yurtdışındaki ilk restoran İngiltere'ye açılacak

Develi Restoran, halen Develi Yönetim Kurulu Başkanı olan Arif Develi’nin dedesi tarafından 1912’de Gaziantep’te kuruldu. Arif Develi, 1966’da İstanbul’a gelerek, İstanbul’un tarihi mekanlarından Samatya’da Develi’nin ilk şubesini açtı.

Haberin Devamı

6 yaşında mesleğe adım atan Arif Develi, bugün Samatya’da bir klasik haline gelen Develi’de müşterilerini önce Gaziantep mutfağının lezzetleriyle karşıladı. Daha sonra Gaziantep mutfağı ile yetinmeyerek Ege, Akdeniz, Orta Anadolu yörelerinin farklı tatlarını da sunmaya başladı.

İLK ŞUBE İNGİLTERE'YE AÇILACAK

İstanbul’da 5 restoranları olduğunu anlatan Develi Restoran Başkanı Arif Develi, yurtdışına açılacaklarını söyledi. Azerbaycan, Katar, Rusya ve İngiltere’den teklif geldiğini belirten Develi, 2011’de yurtdışı projelerine başlayacaklarını, önce İngiltere’de şube açacaklarını kaydetti.

Develi, “İstanbul Avrupa Yakası’nda 3-4, Anadolu Yakası’nda 2-3 noktada corner (köşe mağaza) açacağız. İstanbul Boğazı’nda bir proje üzerinde çalışıyoruz. Deniz üstünde 250 kişilik bir mekan olacak” dedi.

Haberin Devamı

MÜŞTERİLER SİGORTALANACAK

Arif Develi nisan ayında yeni bir uygulamaya geçeceklerini belirterek, “Develi’ye gelen tüm müşterilerimizi sigortalı yapıyoruz. Bir turizm şirketi kendi getirdiği müşteriler için bu uygulamayı talep etti. Biz bütün müşterilerimiz için uygulamaya karar verdik. Kapımıza da asacağız” dedi. Talepler üzerine ‘Diyet Kebap’ menüsü oluşturduklarını anlatan Arif Develi, “Diyet menüsü için diyetisyenlerle bir araya geldik. Menünün tamamının kalori hesabını çıkaracağız” dedi.

ÇALIŞANLARA İNGİLİZCE DERSİ

Arif Develi, 2009 yılını 23-30 milyar liralık ciroyla kapattıklarını 2010’da 3-4 milyon dolarlık yatırım planladıklarını söyledi. Sürekli yenilik peşinde koştuklarını dile getiren Arif Develi, “Avrupa Kültür Başkenti İstanbul etkinlikleri çerçevesinde yaklaşık 300 personelimiz İngilizce eğitimi aldı” dedi.