Gündem Gazilerden habur sistemi

Gazilerden habur sistemi

Paylaş
Gazilerden habur sistemi

Gaziler, Gül'e” “Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmayacak, gazilerimizin onurunu ve şerefini kırmayacak politikaların üretilmesini istiyoruz” dedi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül dün Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile birlikte Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi’ni ziyaret etti.

Haberin Devamı

Gül, Orgeneral Başbuğ ile birlikte gezdiği merkezin kafeteryasında toplanan gazilerle sohbet etti. Şehitler ile gazilerin vatan için en büyük fedakarlığı yapan insanlar olduğunu belirten Gül, “Bu işin şakası yok. Siz canını ortaya koyan insanlarsınız. Sizler yaşadığınız bölgenin en şerefli insanlarısınız” dedi.

14 MADDELİK DİLEKÇE

Gaziler de Gül’e, ‘Demokratik Açılım’ kapsamında Kuzey Irak’taki terör yuvalarından gelen PKK’lıları hatırlattı. PKK’lıların Habur’da kahraman gibi karşılanmasına içerleyen gaziler, Gül’e isteklerini içeren bir dilekçe verdi.

İsteklerin 14 maddede toplandığı dilekçede şöyle denildi: Demokratik açılımla ilgili olarak ülkede barışın ve huzurun sağlanması, silahların susması hepimizin temennisi olmakla beraber, bu açılım düzenlemesine gidilirken toplumun hassasiyetleri göz önünde bulundurularak, şehitlerimizin kemiklerini sızlatmayacak, gazilerimizin onurunu ve şerefini kırmayacak şekilde ve en başta şehit aileleri ve gazilerimiz olmak üzere milletin vicdanını acıtmayacak şekilde politikaların üretilmesini istiyoruz.

Haberin Devamı

DANIŞMAN TARTIŞMASI

Cumhurbaşkanı Gül ve Orgeneral Başbuğ gazilerle birlikte anı fotoğrafı çektirdi. Bu sırada Ender Dağcı adındaki gazi, Gül’e, “Köşk’teki iftar yemeğinde sorunlarımızı söylemiştim. 2 bin motor gücünde sandalye alamıyoruz. Madalya maaşımız ödenmiyor. Danışmanlarınız bizi dinlemişti ama bunların hiçbiri yerine getirilmedi” diye sitemde bulundu. Ender Dağcı’ya, sorunlarını aktardığı danışmanlarının sivil olduklarını belirten Gül, “Ondan sonra yeni bir asker danışmanım, emekli kurmay albay (Cemil Antalyalı) göreve başladı. Sizin sorunlarınızla o ilgilenecek, sizi daha iyi anlayacak” dedi.