Gündem 'Gazilik unvanı vermiyorsanız, iş verin'

'Gazilik unvanı vermiyorsanız, iş verin'

Paylaş
'Gazilik unvanı vermiyorsanız, iş verin'

Siirt'te 1994 yılında vatani görevini yaparken, teröristlerin roketli saldırısı sonucu yaralanan Levent Elaslan, iş ve gazilik unvanı için savaş veriyor

Evli ve 2 çocuk babası Levent Elaslan, 1994'de İzmir'de acemi birliğine katıldığını, eğitimini tamamlandıktan sonra komando er olarak Siirt'e gönderildiğini söyledi.

10 Ekim 1994'te içinde bulunduğu askeri araca teröristlerin roketli saldırısı sonucu yaralandığını kaydeden Elaslan, bir askerin de şehit olduğu olay sonrası Siirt Askeri Hastane'ye götürülerek, 10 gün tedavi gördüğünü anlattı.

Sol elinin baş parmağını iyi oynatamaması ve gözlerindeki yanmasının sürmesine karşılık taburcu edildiğini ve birliğine gönderildiğini ileri süren Elaslan, terhisini aldıktan sonra memleketi Adana'nın Yumurtalık İlçesi'ne gelerek evlendiğini ve iki çocuğunun olduğunu söyledi.

Özel sektörde işçi olarak çalışan, 3 yıl önce de işten çıkarılan Elaslan, günü birlik işlerde yevmiye ile çalışarak çocuklarına bakmaya çalıştığını söyledi.

GAZİ UNVANI ALAMIYOR


Elaslan, "Terörle mücadeledeki görevi nedeniyle yaralanan personele iş verilebilmesi için tedaviyi yapan askeri hastane tarafından 'Askerliğe Elverişli Değildir' raporunun düzenlenmesi gerekliydi. Böyle bir rapor verilmediği için şahsınıza iş imkanı sağlanması yönünde işlem başlatılması mümkün değildir.

Tarafıma gönderilen yazıda, terörle mücadele sırasında malul sayılmayacak şekilde yaralananlara kamu kurum ve kuruluşlarında işçi statüsündeki kadrolarda öncelik sağlanmaktadır. Konuyla ilgili Türkiye İş Kurumu'na başvurmanızı rica ederim" yazılı cevaplar geldi" dedi.

Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık'tan gelen yazıda ise, kendisinin Adana Valiliği'ne yönlendirildiğini bildiren Elaslan, "6 aydır evraklarım Valilik'te bekliyor. Ben vatan için canını ortaya koyan birisiyim.

Şu anda işim yok ve borçlarım çoğaldı. Aileme bakacak halim kalmadı. Özel sektöre yaptığım iş başvuruları da yaşımın büyük olması nedeniyle artık kabul edilmiyor. Gazilik unvanı vermiyorsanız, bari iş verin" diye konuştu.

Kübra POLAT/ADANA (DHA)

2