Gündem Gazinin kulağını çaldılar

Gazinin kulağını çaldılar

Paylaş
Gazinin kulağını çaldılar

Kars'ta vatani görevini yaparken iki kulağını da kaybeden gaziye 18 bin liralık biyonik kulak takıldı; ancak bu kulağı da hırsızlar çaldı

Kars Kağızman'da 1996 yılında teröristler ile girilen çatışmada yaralanarak 'gazi' unvanını alan 35 yaşındaki Ahmet Solmaz'ın 18 bin lira değerindeki biyonik kulağını çaldılar. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde 3 gündür tedavi gören Solmaz taburcu olduktan sonra evine gitmek için tramvaya bindi ve Karaköy durağında indi.

Haberin Devamı

Dinlenmek için parkta oturan ve içi geçen Solmaz bir süre sonra uyandığında biyonik kulak ile buna ait kumandasının üzerinde olmadığını fark etti. Cihazı çalan hırsızlara seslenen gazi, 'İki kulağımda duymuyor. Ben bu ülkenin dağlarında kurşun yedim. O cihaz senin işine yaramaz. Geri getir” dedi.

Solmaz yeni cihaz alabilmek için Genelkurmay Başkanlığı'na ve Kaymakamlığa başvurmuş ancak bugüne kadar bir sonuç alamadı. Akşam gazetesinin haberine göre eşi Kadriye Solmaz ve dört çocuğuyla birlikte akrabalarının yanına sığınan Gazi Solmaz, '1997 - 2000 yılına kadar memleketimizdeki 400 dönümlük toprağımızda kuraklık yaşandı. O dönemde krediyle traktör almıştım. Bu arazileri işletmek için. Ancak kredileri ödeyemedik. Biz battık. Karabük'teki her şeyimizi sattık. Daha sonra ise tefecilerin eline düştüm. Çocuklarımı kaçırmakla ve beni öldürmekle tehdit ediyorlar. Bankalara olan borcumu ödeyemeyince gazi maaşıma haciz konuldu. Biyonik kulağımın çalınması ise benim için son büyük felaket oldu' diyor.

Haberin Devamı

(NTV)