Dünya Gazze'de ölü sayısı 100'ü aştı

Gazze'de ölü sayısı 100'ü aştı

Paylaş
Gazze'de ölü sayısı 100'ü aştı

İsrail'in Gazze'de 6 gündür sürdürdüğü saldırılarda ölü sayısı 108'e, yaralı sayısı ise 785'e ulaştı. İsrail ordusu, ekonomik ambargoyu delmek için kurulan Gazze'deki Ulusal İslam Bankası'nı da vurdu

İsrail’in Gazze’nin kuzeyinde Hicazi ailesinin evine dün akşam saatlerinde düzenlediği saldırıda ölü sayısı 4’e çıktı, 15 kişinin de yaralandığı bildirildi. Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, İsrail’in Gazze’nin kuzeyindeki yerleşim yerine düzenlediği hava saldırısında Hicazi ailesinden ölen 2 çocuğun yanı sıra ağır yaralı olan anne ve babalarının da hayatını kaybettiği bildirildi.

İsrail’in 6 gündür devam eden saldırılarında ölü sayısı 108’e yükseldi, 785 kişi yaralandı.


.
ULUSAL İSLAM BANKASI VURULDU

Bu arada, İsrail ordusuna bağlı savaş uçakları Gazze’deki Ulusal İslam Bankası’nın genel merkezini bombaladı. Saldırıda bankanın etrafındaki evlerde ikamet eden 4 çocuk yaralandı, yaralılar Şifa Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

İtfaiye güçleri, saldırı sonrası bankada çıkan yangını söndürdü. Saldırı nedeniyle bankadaki önemli finansal verilerin yitirildiği kaydedildi.

AMBARGOYU DELMEK İÇİN KURULMUŞTU

Ulusal İslam Bankası, Hamas’a uygulanan ekonomik ambargoyu delmek üzere 2008’de bir grup Filistinli akademisyen ve girişimci tarafından kurulmuştu.

2009’da hisselerini halka arz eden Ulusal İslam Bankası’nın genel merkezi ve merkez şubesi Gazze’de, tek şubesi ise Han Yunus kentinde bulunuyor.

AA

Haberin Devamı