Gündem Gazze'den gelenlere Taksim kutlaması

Gazze'den gelenlere Taksim kutlaması

Paylaş
Gazze'den gelenlere Taksim kutlaması

Gazze'de İsrail saldırısına uğrayan gemidekilerin hepsi bu akşam dönmüş olacak. Taksim'de büyük karşılama var

İsrail'in Gazze’ye götürülen yardım gemilerine düzenlediği saldırı sonucu gözaltına alınanların serbest bırakıldığı haberiyle Atatürk Havalimanı’na akın eden yakınları, heyecanlı bekleyiş içinde.

Haberin Devamı

Sabah saatlerinde İsrail’de bulunan yardım gönüllülerini almak için THY ait üç uçak Tel-Aviv’e hareket ederken, öğle saatlerinde itibaren dış hatlar geliş katına gelen aileler basın mensuplarının yoğun ilgisi ile karşılaştı. Filistin ve Türk Bayrakları taşıyan aileler, ellerinde çiçekler sabırsızlıkla yakınlarını beklemeye başladı.

Operasyondan itibaren gelişmeleri büyük bir endişe ile takip ettiklerini söyleyen yardım gönüllülerin yakınlarından Faika Doğan, “İnsanlık, toplum adına büyük eziyet çektik, içimiz acıyor. Kelimeler konuşmaya yetmiyor. Üzüntülüyüz, dönmelerini ve üzüntümüzün sevince dönüşmesini bekliyoruz” dedi.

SAAT 21.00'DE

İşlerinin yoğunluğundan dolayı Gazze’ye götürülen yardım gemilerinde yer alamadığını söyleyen Yusuf Çorlu ise “Kardeşim Levent Fevzi gitti. En son görüşmemizde serbest bırakılmıştı. Bize ‘Açım, annem yemek hazırlasın’ dedi. Eğer ölselerdi hak yolunda şehit olacaklardı. Bu konuda bir yol açıldı. Yeni bir konvoy düzenlenirse ben de gideceğim” diye konuştu.

Haberin Devamı

Öte yandan İHH yetkilileri uçakların Tel Aviv’den hareket ettiği anda taraftarlarını Taksim’e yönlendireceklerini belirterek, havalimanında gelenlerin yakın akrabalarından oluşacak bin civarında kişinin olacağını söylediler. Atatürk havalimanı’ndaki kalabalık saatler ilerledikçe artmaya devam ediyor.

Bu arada Timeturk haber sitesinde ise Gazze'den dönenler için saat 21.00'de Taksim Meydanı'nda büyük bir karşılama töreni yapılacağı bildirildi.

İbrahim YILDIZ / İSTANBUL - DHA