Bilim - Teknoloji Gchat devri kapandı
Paylaş
Gchat devri kapandı

2005 yılında hizmete giren ve Google Talk olarak da bilinen Gchat, yerini Hangouts’a bıraktı. Gchat devri kapandı. İşte detaylar...

Teknoloji ve internet devi Google, bu yılın başlarında Mart ayında Google Talk‘un (Gchat olarak da biliniyor) kapanacağını ve uygulamayı kullananların Hangouts’a yönlendirileceğini belirtmişti. Geçtiğimiz gün, yani 26 Haziran itibariyle Gchat devri kapandı. Uygulamayı kullananlar, dün itibariyle Hangouts’a geçmek durumunda kalacak.

KURULUŞLARDA KULLANILIYOR


2005 yılından beri hizmet veren Gchat, Google tarafından bir süredir gözden çıkarılmıştı. Firma kullanıcıların, daha yeni özellikler ve servislerle dolu olan uygulaması Hangouts’u kullanmalarını istiyordu. Ancak teknoloji uzmanları, Google’nin normal kullanıcıları, kuruluşlara odaklanan Hangouts’a yönlendirmesini garip buluyor. Çevremizden de gördüğümüz üzere Google’nin mesajlaşma uygulamaları genelde kuruluşlarda kullanılıyor.


İŞTE ALTERNATİFLER


Ancak Gchat’in yerini bıraktığı Hangouts’u kullanmak istemeyenler için yine aynı firmanın başka mesajlaşma uygulamaları da bulunuyor. Meet, Chat, Allo, Duo, Android Messages ve Voice uygulamaları, firmanın kullanıcılarına sunduğu alternatifler arasında. Teknoloji uzmanları, firmanın neden sürekli farklı yeni mesajlaşma uygulamaları yayınladığı konusunda bir fikre sahip değil. Bakalım firma, önümüzdeki dönemde ne gibi yeniliklerle karşımızda olacak?

Haberin Devamı