Opr. Dr. Hande Akbaş Gebeliğe engel olmuyor ama...
HABERİ PAYLAŞ

Gebeliğe engel olmuyor ama...

Haberin Devamı

Genital bölgede çıkan uçuklar cinsel yolla bulaşıyor. Bu uçuklar aktifken ilişkiye girecekseniz mutlaka prezervatifle korunun. Gebe kalmayan engel olmayan bu oluşumlar varsa normal doğum yerine sezaryen tercih edilmeli...

Kilo yüzünden mi?

20 yaşındayım. 3-4 ayda bir adet görüyorum. İlaç kullanmak istemiyorum. Kilolu olmama bağlıyorlar. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okuyucum, yapılması gereken neden 3-4 ayda bir adet gördüğünüzün sebebini anlamaktır. Her kilolu insanın adetleri düzensiz olmaz. Ama hormonal bozukluğa bağlı olarak adetleriniz düzensizse o zaman bu da kilo artışına neden oluyor olabilir. Dolayısıyla kısır döngü oluşmuştur. Erken yaşta hormonal ilaçlara başlamaya sıcak bakmıyorum. Kadın doğum uzmanına başvurarak adet düzensizliğinizin sebebi bulunmalı, uygun tedaviye karar verilmeli.

Genital uçuk sorun yaratır mı?

29 yaşındayım, anne olmak istiyorum. Ama genital uçuklarım olduğu için endişeliyim. Genital uçuk cinsel hayatı olumuz etkiler mi? Gebeliğe engel mi?

CEVAP

Sevgili okuyucum, genital bölgedeki uçuklara neden olan virüs cinsel yolla bulaşır. Kondom kullanılması, aktif lezyon varken ilişkiye girilmemesi bulaşma olasılığını azaltır. Gebeliğe engel değildir. Ama gebelikte aktif olarak lezyonlar varsa sezaryenle doğum yapılması iyi olur.

Ne kadar beklemeliyim?

32 yaşındayım, 3 ay önce hamile kaldım ama kalp atışları durduğu için kürtaj oldum. Anne olmak istiyorum. Ne kadar beklemeliyim?

CEVAP

Sevgili okuyucum, hastalarıma kürtajdan sonra minimum 2 ay beklemesini öneriyorum. Bu süreyi hem rahminizin toparlanması hem de sizin psikolojik olarak bu olayı atlatmanız için gerekli görüyorum.

Kilo aldırır mı?

26 yaşındayım, 2 ay sonra evleneceğim. Doğum kontrol hapı vücutta su toplanmasına ve şişmanlığa neden oluyormuş. Ne zaman kullanmaya başlayayım?

CEVAP

Sevgili okuyucum, doğum kontrol ilaçlarının vücutta su toplanması veya kilo alımına sebep olduğu doğru bilgi değil. Piyasada düşük doz içeren hormon preperatları var. Bu tür ilaçlara öneri üzerine değil mutlaka muayene olduktan sonra başlanmalıdır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder