Prof. Dr. Derin Kösebay Gebelik icin tedavi sart
HABERİ PAYLAŞ

Gebelik icin tedavi sart

Beyindeki hipofiz bezinden aşırı hormon salgılanması nedeniyle prolaktin hormonu yükseliyor. Bu hormonun yükselmesi de adet düzenini bozuyor hatta kesilmesine neden oluyor, gebe kalmayı zorlaştırıyor

[[HAFTAYA]]

Hamileyim ve sürekli sancı çekiyorum 30 yaşındayım ve 2 aylık hamileyim. Sürekli sancım var. Doktora gittim, ilaç verdi ama geçmedi. 5 gün boyunca hastanede kaldım, serum verdiler. Yine aynı şikayetlerim devam ediyorum. Ne yapmam lazım?

CEVAP Sevgili okuyucumuz, erken gebelik döneminde karındaki ağrılardan akla ilk gelen düşük ihtimalidir. Bunun dışında bir dış gebelik olabilir, idrar yollarında enfeksiyon veya taş-kum düşünülebilir. Daha nadir olarak da karın içi organlarının çeşitli hastalıkları akla gelebilir. Sizin durumunuzu tahlil sonuçlarınızı değerlendiren doktorunuz eminim sizi bu satırları okuyuncaya kadar gerekenleri yapmıştır.

Haberin Devamı

İkinci çocuğu istiyoruz

32 yaşındayım. Polikistik overim. İkinci çocuğu düşünüyoruz ama hamile kalamıyorum. Adetim normalde 5 gün sürerdi. Bu kez kahverengi şeklinde 2 gün sürdü. Doktor ultrasonda yumurtlama gördü ama kanda çıkmadı. Sürekli doktora gidiyorum ama bir netice alamadım. Bana yardımcı olursanız sevinirim.

CEVAP Sevgili okuyucumuz, eğer polikistik over tanısı kesin doğru ise, adetlerin düzeninde değişikliklerin olması, tedavi olmadan kendiliğinden hamile kalamamanız normal... Bildiğiniz gibi bu hastalıkta yumurtalıkların hormon yapımında bozulma söz konusu. Sonuçta yumurtlama dediğimiz olay olamıyor. Yumurtlama olmayınca da doğal olarak gebelik meydana gelmiyor. Çocuk istediğinize göre, doktorunuza tekrar müracaat edin. Gebe kalamamanızın başka nedenleri var mı? Önce onları araştırsın, eğer başka bir sorun yok ise büyük olasılıkla doktorunuz size yumurtlamayı sağlayan ilaçlar vererek gebe kalmanızı sağlayacaktır, sevgiler..

Prolaktin yüksekmiş

Evleneli 2 yıl oldu, korunmuyoruz ama hamile kalamıyorum. Doktora gittim, rahim filmi çekildi, tüplerin açık olduğu söylendi. Ama prolaktin diye bir hormon varmış. Bu hormon yüksek olduğu için gebelik olmuyormuş. Bir hap kullandım, 1.5 2 ay sonrasında tekrar doktora gittim. Hormon normal seviyeye düşmüş. Ama eşimin spermlerini saydırılması gerekiyormuş ama bu işlem hastane ortamında zor oluyor. Bunun başka bir alternatifi yok mudur?

Haberin Devamı

CEVAP Sevgili okuyucumuz, prolaktin hormonun yüksekliği hakikaten adet düzenini bozduğu gibi adetin tamamen durmasına da neden olabilir. Ayrıca gebeliğin oluşmasınıda ciddi olarak etkiler. Bunun tedavisini olmaya başladığınıza göre eğer eşinizin bir problemi yoksa kısa sürede gebe kalacağınızı sanıyorum. Eşiniz için belki özel bir laboratuvar size yardımcı olabilir. Bir de bu yolu deneyin sevgiler...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder