Gündem Geç kalan tatilciye "eylül" fırsatı

Geç kalan tatilciye "eylül" fırsatı

Paylaş
Geç kalan tatilciye "eylül" fırsatı

Ramazan Bayramı'nın Eylül ayının başına denk gelmesi ve okulların açılış tarihinin bir hafta ertelenmesi, yaz dönemini kaçıranlara tatil planı yapma imkanı tanıyacak.

Seyahat acenteleri yurt içi ve yurt dışı ziyareti için en uygun dönemlerden olan Eylül ayında tatile çıkmak isteyenlere birçok seçenek sunuyor.
Prontotour Pazarlama Müdürü Sarp Özkar, Ramazan Bayramı’nın bu yıl 30 Ağustas’a denk geldiğini, okulların açılış tarihinin de 19 Eylül’e alındığını hatırlattı.

Haberin Devamı

Her iki dönemin de yaz tatilini kaçıranlar için çok iyi bir fırsat olduğunu ifade eden Özkar, "Geride tatil yapılabilecek bir zaman dilimi oluyor. Tüm dünya ülkeleri için en verimli, en güzel seyahat dönemini Türk tatilcilerin özellikle de ailece seyahat edeceklerin değerlendireceğini düşünüyoruz" dedi.

Okullar açılmadan ailelerin kayıt işlemleri ve alışveriş gibi telaşları olduğunu dile getiren Özkar, "Okulların 19 Eylül’de açılacak olması bu telaşları da öteledi. Aileler tatillerini bayramda değerlendirmek isteyeceklerdi. Şimdi önemli bir kesim Eylül’de tatil yapabilmek için şimdiden bizim çağrı merkezimize yoğun talepte bulunmaya başladılar" diye konuştu.

Özkar, bu düzenlemeyi turizm açısından son derece olumlu karşıladıklarını belirtti.

Haberin Devamı

-"RAMAZAN BAYRAMI’NDA GEMİ TURLARI FAVORİ"-

Yaz aylarında deniz tatiline gidemeyenlere Balkanlar’ın Dalmaçya sahillerindeki Dubrovnik’i öneren Özkar, "Dantel kıyıları, muhteşem deniziyle en çok satan tur paketi olacağını düşünüyoruz. Hırvatistan’ın Dubrovnik kenti aslen Avrupa sosyetesinin yıllardan beri tercihi. Son yıllarda Türk tatilcilerin de sıkça seyahat ettiği ülkelerden biri" dedi.

Dubrovnik’e vizesiz seyahat edildiğini hatırlatan Özkar, şöyle devam etti:
"Dubrovnik’e ilk defa yaz boyunca 2 sene önce direkt uçuş seferleriyle götürmeye başladık. Dubrovnik, denize girme imkanının bulunması, yeme-içmenin ucuz olması ve 2 saatlik mesafede Karadağ ve Bosna Hersek’i görülebilmesi nedeniyle Türk tatilcilerin favorisi oldu diyebiliriz. Bu Ramazan Bayramı Dubrovnik’in yanı sıra özellikle İspanya deniz tatili ve kültür tatili açısından ciddi talep görecek.

Ayrıca gemi turları Ramazan Bayramı’nın favori tatillerinden. Türk tatilcilerin son yıllarda en çok seyahat ettikleri ülkeler konumuna gelen Orta Avrupa ülkelerini kapsayan Budapeşte-Viyana-Prag tur paketleri de en çok satacağını düşündüğümüz ürünlerimiz. Deniz tatili yok ama kışı çok sert geçen bu ülkelere ziyaret için Eylül ideal bir dönem. Ayrıca Ramazan Bayramı’nda uzun zamandır mevcut koşullar dahilinde satışı yapılamayan Mısır’a da ciddi sayıda tatilcinin deniz ve kültür tatili için gideceğini şimdiden söyleyebiliriz."

Haberin Devamı

Ramazan Bayramı sonrasında da tatil fırsatının süreceğini dile getiren Özkar, "Zira Avrupa’nın, Uzak Doğu’nun ve birçok dünya ülkesinin en güzel seyahat edilebileceği dönem Eylül ayıdır diyebiliriz. Tatilcilerin rezervasyonları tüm bu nedenlerden dolayı Eylül ayına kayacak gibi görünüyor. Özellikle yaz sıcağında tatil yapmaktan çekinen, bayramın yoğunluğunu da yaşamak istemeyen bir veya daha fazla çocuklu ailelerin en çok tercih ettiği periyot Eylül ayıdır" diye konuştu.

Özkar, yurt içinde de kültür turlarının Ramazan Bayramı’nda tercih edilebileceğini belirterek, Kapadokya, Batı Karadeniz ve Likya turlarının tavsiye ettiklerini sözlerine ekledi.

Elif Koçak - AA