Gündem Geç oldu güç olmasın

Geç oldu güç olmasın

Paylaş
Geç oldu güç olmasın

31 Ocak 2008'de İstanbul Davutpaşa'da 21 kişinin ölümüne sebep olan patlamanın sorumluları, geçen iki yılın ardından bugün ilk kez hakim karşısına çıkacak

İstanbul Davutpaşa’da 31 Ocak 2008’de bir maytap atölyesinde meydana gelen patlamada 21 kişi ölmüş, 115 kişi de yaralanmıştı. Belediyenin, ruhsatsız bir şekilde mahalle ortasında patlayıcı imal eden işyerini denetlemediği, emniyetin de patlayıcı yapımında kullanılan fazla miktardaki barutu takip etmediği ortaya çıkmıştı. Sorumlular hakkında açılan soruşturmanın uzun süre tamamlanmaması, yakınlarını kaybeden aileleri isyan ettirmişti.

Haberin Devamı

İSTANBUL VALİLİĞİ İZİN VERMEDİ

Bilirkişi heyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İSKİ ve BEDAŞ’ı kusurlu bulmuştu. Ancak İstanbul Valiliği izin vermediği için kurumlara dava açılamamıştı.

Bir yıl sonra da Zeytinburnu Belediyesi yetkilileri ve bina sahibi olan 8 kişi hakkında “taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak ve görevi kötüye kullanmak” suçundan dava açılmıştı. Sorumlular, aradan geçen iki yılın ardından bugün ilk kez hakim karşısına çıkacak.