Ekonomi Gece bekçileri geri döndü! İşte bekçilerin alacağı maaş...

Gece bekçileri geri döndü! İşte bekçilerin alacağı maaş...

Paylaş
Gece bekçileri geri döndü! İşte bekçilerin alacağı maaş...

Bir dönem mahallenin güvencesi olan ‘bekçi baba’lar yeniden görev başı yaptı. İstanbul’da önceki gece sokağa çıkmaya başlayan 386 bekçi, akşam 22.00 ile sabah 06.00 saatleri arasında görev yapıyor

İstanbul’da mahallelerin güvenliği sağlaması için İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından seçilen 386 bekçi, önceki gece işbaşı yaptı. ‘Gece Kartalları’ adı verilen bekçilere polisler de eşlik etti.

İstanbul’un mahallelerinde nöbet tutacak 386 bekçi, pazartesi akşamı ilk görevlerine başladı. Bekçiliğe müracaat eden 8 bin 320 kişiden 700’ünü seçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü, adaylara teorik ve pratik eğitim verdi. Derslerde özel hareket polisleri tarafından silah kullanma teknikleri de öğretildi.


VATANDAŞLAR MEMNUN


Milliyet'ten Burak Dursun'un haberine göre; Eğitimlerinde başarılı olan 386 bekçi işe alınırken eğitimi süren 136 ve işlemleri devam eden 178 kişinin de daha sonra göreve başlayacağı açıklandı. Akşam saat 22.00 ile Sabah 06.00 arasında devriye gezecek olan bekçiler haftanın altı günü görev yapacak. Sadece lise mezunlarından oluşan bekçiler için 30 yaş sınırı da getirildi. Askerliğini tamamlama şartı da getirilen bekçiler silah, cop, biber gazı ve kelepçe taşıyor. Polislerle aynı yetkilere sahip olan bekçiler ise 3 bin 500 TL maaş alacak.

Pazartesi gecesi saat 22.00’de ilk görevlerine başlayan bekçiler, Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü Devriye Ekipler Büro Amirliği’nde topladı. 17 bekçi Bağcılar 12 bekçi ise esenler’deki görev alanlarına polisler eşliğinde hareket etti. 15 Temmuz Mahallesi’nde görev yapan iki bekçi, şüpheli gördükleri kişilerin üstlerini arayarak GBT’lerine baktı.


Devriye sırasında üstünden kimlik çıkmayan Caner Gezer isimli şahıs Güneşli Polis Merkezi’ne getirildi. Ailesinin kimliğini getirmesiyle nezarethaneye girmekten kurtulan gence 200 TL idari para cezası kesildi. Bekçilerin yeni görev yerlerine alışana kadar onlara eşlik edeceklerini söyleyen polisler ise bu sürenin bir haftayı geçmeyeceğini ifade etti. Bekçileri gören vatandaşlar ise şaşkınlığını gizleyemedi. Yeni uygulamanın mahalleyi daha güvenli hale getireceği düşündüklerini söyleyen vatandaşlar uygulamadan oldukça memnun olduklarını dile getirdi.

"İKİ BEKÇİ TEK KALMAYACAK"


Göreve başlayacak bekçiler için düzenlenen törende, bekçilere “Gece Kartalları” ismini taktıklarını dile getiren İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, şöyle konuşmuştu: “Onların göreve başlamasıyla insanlar, mahallelerinde bir farklılık olduğunu hissedecek. İlk etapta bir bekçi, bir polis memuru olarak görev yapacaklar. Bundaki amaç, bekçileri görev yapacakları yerlere alıştırmaktır. İlerleyen zamanlarda görevlendirme iki bekçi şekline dönecek. Bu iki bekçi de tek kalmayacak. Bekçi düdüğünü çaldıklarında en az 7-8 kişi bir araya gelebilecek.”

Haberin Devamı