Eğitim - Kariyer Geçen sene satışa çıkartılan Açıköğretim kitaplarına yoğun talep

Geçen sene satışa çıkartılan Açıköğretim kitaplarına yoğun talep

Paylaş
Geçen sene satışa çıkartılan Açıköğretim kitaplarına yoğun talep

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi’nin 2015-2016 eğitim öğretim yılı itibariyle başlatılan "Açıköğretim Kitap Satış" uygulaması, örgün üniversitelerdeki öğretim üyeleri ve öğrencileri tarafından yoğun ilgi görüyor

Geçen öğretim yılında başlatılan ve yoğun ilgi gören "Açıköğretim Kitap Satış" sisteminden bugüne kadar satışı gerçekleştirilen kitap sayısının 22 bini aştığı belirtildi. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, sadece son bir ayda ‘https://kitapsatis.anadolu.edu.tr’ internet adresi üzerinden yapılan kitap satış sayısının ise yaklaşık 9 bin 500 adet olduğuna dikkat çekildi. Açıklamada, "Toplam satışın yaklaşık yüzde 43’ünün son bir ayda yapılmış olması örgün üniversitelerin lisans ve önlisans programlarındaki öğretim elemanlarının verdikleri toplu kitap siparişlerinden kaynaklanmaktadır. Örgün üniversitelerin öğretim elemanları derslerinde okutulmak üzere Açıköğretim Kitaplarını kaynak olarak göstermektedirler" denildi.


TOPLU KİTAP ALIMLARINDA KARGO ÜCRETİ YOK


Açıköğretim Kitap Satış Sistemi’nde 2016-2017 eğitim öğretim yılında yeni bir uygulama daha başlatıldığı kaydedilen açıklamada, "Öğretim elemanları derslerinde kaynak olarak kullanmak amacıyla yapacakları toplu kitap alımlarında kargo ücreti ödemeyeceklerdir" ifadelerine yer verildi.

20 FARKLI KATEGORİDE 740 KİTAP SATIŞTA


20 farklı kategoride 740 kitabın satışta olduğu ve sisteme yeni kitapların eklenmesi için de çalışmaların sürdüğü de aktarılan açıklamada, şu bilgilere de yer verildi:
"Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Kitap Satış Sistemi kapsamında kaynak kitap olarak https://kitapsatis.anadolu.edu.tr internet adresinden satışa sunulan Açıköğretim kitapları sadece 10 TL karşılığında satılmaktadır. Kitap satış sitesi üzerinden halen 20 farklı kategoride 740 kitap satışa sunulmuştur. Sisteme yeni kitapların eklenmesi ile çalışmalar hızla devam etmektedir. Kitap satış sistemine halen 5 bin 878 kişi kayıtlıdır."

Haberin Devamı