Yaşam Gecenin yıldız olmak için...

Gecenin yıldız olmak için...

Paylaş
Gecenin yıldız olmak için...

Düğün ve mezuniyet mevsimi geldi. Herkesi tatlı bir telaş sardı

Mezuniyet ve düğün mevsimi, gözleri abiyelere çevirdi. Gençler bir yandan hayatlarında bir sayfanın kapanıp yeni bir sayfanın açılmasının heyecanı içinde mezuniyet törenine hazırlanıyorlar. Kendi kişiliklerine uygun seçecekleri bir abiye ile mezuniyet gecesinin yıldızı olma telaşı içindeler.

Diğer yandan düğünlerin tek yıldızı elbette gelinler. Ama katılacağınız düğünde giyeceğiniz kıyafetle siz de yıldız gibi parlayabilirsiniz. Şunu unutmayın ki; seçeceğiniz kıyafeti en iyi şekilde taşıyabilmeniz için öncelikle kişiliğinize uygun olanı bulmalısınız. Mezuniyet gecesinde ya da katılacağınız düğünde sade ve romantik, ama aynı zamanda seksi olmak istiyorsanız, BCBGMAXAZRIA’nın bu sezonki koleksiyonuna mutlaka bir göz atın.

‘Satın alınabilir lüks’ olarak adlandırılan BCBGMAXAZRIA’nın yaratıcıları, ‘Abiyenin kral ve kraliçesi’ olarak adlandırılan Max Azria ve eşi Lubov Azria tarafından yaratılmış olan abiyeler arasında, ilköğretim mezuniyetinden, çok şık düğüne kadar, kokteyllerden eğlenceli partilere, romantik gecelere kadar her yerde giyebileceğiniz, her stile uygun kıyafetler bulabilirsiniz. Üstelik pişti olma talihsizliği yaşamazsınız, çünkü aldıığınız kıyafeti nerede giyeceğiniz mağaza görevlileri tarafından not ediliyor.

Neler moda?
Bu yaz modası asimetrik kesimler, tek omuzlar, derin dekolteler, straplezler, şifonun karışımıyla vücudu saran mini elbiseler, omuzlara vurgu yapan trapunto dikişler, gizemini koruyan kapalı yakalar, çiçekli ve geometrik desenli şifon, ipek ve jarseler, abiyelere çok yönlü olarak yansıyor.

Yazın renk paletine gelince: Adeta bir gökkuşağının enerjisiyle dolu. Yeşil, sarı, mavi ve tonları, mor gibi canlı renklerin yanısıra, siyah ve beyazın vazgeçilmezliği sürüyor. Romantik bir genç kız olarak bir arayış içindeyseniz, İpekyol, Gusto gibi yerli markalara da göz atabilirsiniz.

Seçiminiz haute couture ise
Eğer bu özel gecelerde giyeceğiniz kıyafetin haute couture olmasını tercih ediyorsanız, burada da kişiliğinizi yansıtan tasarımları ve tasarımcıları seçmenizi öneririz. Çarpıcı, kışkırtıcı ve seksi görünmek istiyorsanız Cengiz Abazoğlu, Raşit Bağzıbağlı gibi haute couture tasarımcılarını, sadelikten ödün vermek istemiyorsanız Dilek Hanif’in tasarımlarını, romantik iseniz Özlem Süer’i, uçuk, çılgın ve seksi görünmek amacındaysanız Tuvana Büyükçınar gibi haute couture abiye tasarlayan tasarımcıların mezuniyet ve düğün sezonu için yarattıklarına mutlaka göz atın.

Hepsi bugünlerde sizler için çalışıyor. Bu yıl özellikle ipekler, şifonlar gecelerde uçuşacak. İpek jarseler gecelere damgasını vuracak. Herkes kendini prenses gibi hissedecek. Bu yıl çiçek modası abiye şifon ve ipeklerde de kendini hissettiriyor. Dantel de yaz davetlerinin gözdesi olmaya aday. Romantizm, bu sezon en güzel gecelere damgasını vuracak.

Doğru abiye nasıl seçilir? 2. sayfada...



Doğru abiye nasıl seçilir?
Peki doğru abiyeyi seçmeyi biliyor muyuz? Mezuniyette nasıl olunmalı?

Elbisenin içinde kendinizi rahat hissetmelisiniz. Bir elbisenin güzelliği ancak bu şekilde ortaya çıkar; unutmayın!
Tabii ki gecenin yıldızı olmalısınız ama fazla aşırıya kaçmadan!
Aşırı makyaj ve abartılı saç modellerinden kesin olarak kaçının! Bu sizi sadece olgun kadın olmaya özenmiş küçük kız gibi gösterir!
Ne çok cici kız, ne de çok seksi olmayı hedefleyin. İkisinin ortası en iyisidir. Dozunda bir dekolte yeterli olacaktır.
Kıyafeti seçerken mekan göz önünde bulundurulmalıdır. Mekana göre fazla ağır ya da hafif bir giysi seçerseniz gece boyu bunun rahatsızlığı peşinizi bırakmaz.

Düğünde nasıl olunmalı?
Kıyafeti yaşınıza ve fiziksel görünümünüze uygun seçin.
Davetli davet sahibesini asla bastırmamalı. Aileden değilseniz, mümkünse onların nasıl giyindiğini öğrenin ve ona göre daha hafif bir giysi seçiminde bulunun.
Davet sahibesi, yani gelinin ve damadın annesi, kız kardeşi kıyafetiyle en şık ve en gösterişli olabilir. Onları bastıran bir kıyafet sadece sizi kötü duruma sokar.
Sade bir şıklık, sade saç ve makyaj her zaman prim yapar. Sade bir görünüm hedefleyin ve bir yaz davetinde olduğunuzu unutmayın!

TRİKONUN ABİYE HALİ

2

Haberin Devamı