Gündem Geçmiş sınavlar inceleme altında

Geçmiş sınavlar inceleme altında

Paylaş
Geçmiş sınavlar inceleme altında

KPSS sorularını Baki Saçı'ya 'hediye ettiği' öne sürülen Berat Koşucu dün polise teslim oldu. Suçlamaları reddeden Berat Koşucu serbest bırakıldı. Soruşturmanın ÖSYM tarafından daha önceden yapılan bütün sınavları kapsayacak şekilde genişletildiği bildirildi

‘Sorular ‘hediye’ geldi’

Haberin Devamı

YÖK (Yükseköğretim Kurulu) tarafından 10-11 Temmuz’da yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) 350 kişi 120 sorunun tamamını doğru cevaplamıştı. Bu durum soruların çalındığı iddialarına yol açmıştı. Yapılan incelemede soruların ham halinin Uludağ Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü mezunu olan ve Isparta’da yaşayan Baki Saçı’ya gönderildiği belirlenmişti. Gözaltına alınan Baki Saçı “Berat adlı bir arkadaşım sınavdan önce ‘Sana hediyem var’ diyerek soruları göndermişti” demişti. Baki Saçı’ya soruları gönderen Berat adlı kişinin Berat Koşucu olduğu belirlenmişti. Baki Saçı serbest bırakılırken Berat Koşucu dün teslim oldu.

‘Taşeronla uğraşmıyorum’

Berat Koşucu, Cumhuriyet Savcısı Şadan Sakınan’a yaklaşık 1.5 saat ifade verdikten sonra serbest bırakıldı. Suçlamaları kabul etmeyen ve kimseye soruları göndermediğini söyleyen Berat Koşucu “Açıköğretim Fakültesi’nde okuyorum. KPSS ile ilgim yok. Sınava da girmedim” dedi. Berat Koşucu’yu sorgulayan Savcı Şadan Sakınan’ın “Ben taşeronlarla uğraşmıyorum. Benim işim ÖSYM’den (Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi) soruları kimin sızdırdığını bulmak” dediği öğrenildi.

Haberin Devamı

Üçü de arkadaş çıktı

Soruların gönderildiği Baki Saçı, gönderilen elektronik postayı kontrol eden Mustafa Süleyman İ. ve soruları gönderdiği öne sürülen Berat Koşucu’nun serbest bırakılması, bu kişilerin yetkililere kritik bilgiler verdiği yorumlarına neden oldu. Zanlıların üçünün de arkadaş olduğu belirlendi. Soruların 15 bin dolara satıldığını ihbar eden kişi aranıyor. Savcılık ÖSYM’nin daha önceden yaptığı bütün sınavları kapsayacak şekilde soruşturmayı genişletti.