Gündem Gelibolu Yarımadası'nda yangın!

Gelibolu Yarımadası'nda yangın!

Paylaş
Gelibolu Yarımadası'nda yangın!

Çanakkale'de şehitlik ve savaş alanlarının bulunduğu Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'ndaki Eceabat ilçesine bağlı Kilitbahir Köyü girişinde orman yangını çıktı. Alevlerin kontrol altına alınması için çalışmalar sürüyor

Çanakkale’de şehitlik ve savaş alanlarının bulunduğu Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı’ndaki Eceabat ilçesine bağlı Kilitbahir Köyü girişinde, saat 16.99 sıralarında orman yangını çıktı. Alevlerin kontrol altına alınması için çalışmalar sürüyor.

Haberin Devamı

Eceabat İlçesi’ne bağlı Kilitbahir Köyü girişindeki 32’nci Hava Savunma Bataryası Komutanlığı yakınında, Ağaderesi Şehitliği’ne 500 metre mesafede bilinmeyen nedenle orman yangını çıktı.

İLK MÜDAHALEYİ ASKER YAPTI

Yangına ilk müdahaleyi askerler yaptı. Hızla yayılan alevlerin bulunduğu bölgeye Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Park Müdürlüğü’ne bağlı arazöz ve işçiler de sevk edildi.

Ayrıca Çanakkale Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı yangın söndürme helikopteri de söndürme çalışmalarına havadan destek veriyor. Bölgeye takviye olarak arazözler gönderildi.

DHA