Gündem Gelin takılarla sevgilisine kaçtı

Gelin takılarla sevgilisine kaçtı

Paylaş
Gelin takılarla sevgilisine kaçtı

İzmir'in Buca İlçesi'nde 18 yaşındaki gelin S.E., kına gecesinde takılan altınlarla birlikte, 16 yaşındaki damadı bırakarak sevgilisine kaçtı

Evlerinin önünde yapılan kına gecesinden sonra, üstünü değiştireceğini söyleyerek yakınlarının yanından ayrılan S.E., yanına aldığı takılarla birlikte, iddiaya göre, aynı mahallede oturan adının Melih olduğu belirtilen sevgilisiyle kaçtı.

DAHA ÖNCE DE KAÇMIŞ

Gelin S.E.'nin, annesi 35 yaşındaki Şengül C. ve babası 37 yaşındaki Hayati E.'nin, 14 yıldır ayrı olması nedeniyle yanında kaldığı babaannesi 78 yaşındaki Fatma E., torununu büyütüp bu yaşa getirdiğini söyledi.

Babaanne Fatma E., şunları söyledi: “Torunum, daha önce de adının Melih olduğunu bildiğim bu gence kaçmıştı. Fakat aynı gece kendisi eve geri dönmüştü. 18 yaşını daha yeni dolduran torunumu, daha önceden görüp beğenen birisi görücü olmuş ve bir hafta önce Tokat'tan gelen 16 yaşındaki damat ile ailesi torunumu istemişlerdi.

Torunumun ve babasının da onayıyla bu gece (dün) kına gecesini yaptık. Dünürlerin eve gitmesiyle birlikte torunum yukarı çıktı. Bir süre sonra torunumun kendisine takılan 5 adet altın bilezik, küpe ve saat ile birlikte kaçtığını fark ettik.”

DAMADIN HENÜZ HABERİ YOK

Hurdacılık yaparak geçimini sağlayan, gelinin babası Hayati E., kızını evlenmesi yönünde zorlamadıklarını belirterek, “Damat tarafı ile bir hafta önce görücü usulüyle tanıştık. Kızımı istemek için Tokat'tan gelmişlerdi” dedi.

Kızımın da kabul etmesiyle evliliğe onay verdiğini kaydeden Hayati E., “Düğün için ayrıldığım eşim ve yeğenimle evli olan büyük kızım da İstanbul'dan geldi. Kına gecesini yaptık, yarın (bugün) da düğünleri olacaktı. Kızım S.E., damat tarafının taktığı altınlarla birlikte kaçmış. Henüz damadın bile haberi yok. Ben yarın düğün için geldiklerinde ne cevap vereceğim” dedi.

Emrah YILMAZ/İZMİR (DHA)