Gündem 'Gemi batarsa ilk siz boğulacaksınız'

'Gemi batarsa ilk siz boğulacaksınız'

Paylaş
'Gemi batarsa ilk siz boğulacaksınız'

1993'te Akdeniz açıklarında 11 ton uyuşturucuyla yakalanan Lucky-S gemisine baskını Poyrazköy Davası sanığı Kurmay Albay Ali Türkşen'in yaptığı öğrenildi

Uyuşturucu yüklü Lucky-S gemisine 1993’te Türk SAT (Su Altı Taarruz) komandolarınca Akdeniz açıklarında nefes kesen bir operasyon yapılmıştı. Operasyonla gemideki 11 ton uyuşturucuya el konulmuştu. 17 yıl önceki operasyonun ayrıntıları dün Uğur Dündar yönetimindeki Star Haber’de ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Habere göre Süveyş Kanalı çıkışında botlarla gidip gemiyi 30 saniye içinde ele geçiren SAT ekibinin başında, ‘Amirallere suikast plandığı’ iddiasıyla Poyrazköy Davası’nda yargılanan Kurmay Albay Ali Türkşen vardı. Uğur Dündar, o dönem operasyona katılan SAT subaylarının anlatımlarına göre operasyon sürecini şöyle aktardı: 15 Aralık 1992’de Kısmetim-1 gemisi Akdeniz’de batırılmıştı ve içerisinde 3 ton uyuşturucu olduğu iddia edilmişti.

Bu olaydan bir yıl sonra da Ocak 1993’te Amerikan DEA (Uyuşturucuyla Mücadele Örgütü) Süveyş’ten ikinci bir uyuşturucu yüklü geminin (Lucky-S) çıkacağını haber alıyor. Türk Narkotik birimleriyle temasa geçiyor. Gemiye operasyon için hazırlıklar yapılıyor. Ali Türkşen ve 7 kişilik ekibi Aksaz’a gönderiliyor ve operasyonun provaları yapılıyor. Yıldırım ve Zafer adlı savaş gemileriyle yola çıkılıyor.

Haberin Devamı

BATIRACAKLARDI

Gemiler yoldayken fırtına şiddetini artırıyor. Ali Türkşen ve timi Süveyş Kanalı çıkışında zodyak botlarla gemiye yaklaşıyor. Fırtınaya rağmen 30 saniyede gemiye çıkıp kontrolü ele geçiriyorlar. Geminin kaptanı ve oğlu, uyuşturucu baronlarıyla bağlantılı.

Gemi personeli ise korkutularak bu işe razı edilmiş. Bu sırada bunlar sekiz pistonu kazıklamışlar. Yani geminin tam yol gitmemesi için gemiye müdahale etmişler. Geminin tahliye pompası da çalışmıyor ve içeriye su doluyor. Amaçları tıpkı Kısmetim 1 gemisi gibi Lucky- S’i batırmak.

BLÖF İŞE YARAMIŞ

Ali Türkşen, kaptanı ve oğlunu çağırıyor. Onları makine dairesine kelepçeliyor ve ‘Bu gemi batarsa ilk boğulanlar siz olacaksınız’ diyor. Bunun üzerine bütün gemi personeli seferber oluyor ve tahliye pompasını çalıştırıyorlar.

Suyun büyük bir kısmı tahliye ediliyor. Kimse uyuşturucunun nerede olduğunu söylemiyor. Sonra geminin baş altında, geminin doğal bir parçası gibi görünen fakat kaynaklarla monte edildiği anlaşılan bir bölümü farkediyorlar. Burayı kırınca da içindeki 11 ton uyuşturucuya ulaşıyorlar.

Musa KESLER