Türkiye (Son Dakika) Genç dağcı fotoğraf çekmek isterken hayatını kaybetti

Genç dağcı fotoğraf çekmek isterken hayatını kaybetti

Paylaş
Genç dağcı fotoğraf çekmek isterken hayatını kaybetti

İzmir'in Buca ilçesinde, tırmanış yaptığı sırada fotoğraf çekmek isterken dengesini kaybederek düşen 33 yaşındaki Leyla Kara olay yerinde hayatını kaybetti

Bir grup dağcı ile birlikte tırmanışa gelen Leyla Kara, tırmanış yaptığı sırada iddialara göre fotoğraf çekmek isterken dengesini kaybederek yaklaşık 10 metre yükseklikten düştü.

Olayı gören Kara'nın arkadaşları durumu 112 sağlık ve Jandarma ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Kara'nın hayatını kaybettiği belirlendi.

Talihsiz kadının cansız bedeni, savcının incelemesinin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

DAYISI ANLATTI


Adnan Menderes Havalimanı'nda özel bir şirkette çalıştığı öğrenilen Kara'nın cenazesi, yakınları tarafından morgdan alındı.

Kara'nın dayısı Mehmet Ergin, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, yeğeninin yaklaşık 5 yıldır dağcılıkla uğraştığını, cumartesi günü de arkadaşlarıyla Kaynaklar Mahallesinde kamp kurduklarını belirterek, "Tırmanışa geçmişler. Bu sırada tam nasıl oldu bizde bilmiyoruz ama kaymış düşmüş. Başını kayaya çarpmış. Grupta doktor bir arkadaş varmış ilk müdahaleyi yapmış ama nabız alamamış. Hayat dolu genç bir kızdı. Dağcılık sporunu çok severdi ve tatillerde, hafta sonları fırsat buldukça giderdi" diye konuştu.

Leyla Kara'nın cenazesi, ikindi namazına müteakiben kılınacak cenaze namazının ardından Menderes ilçesinde toprağa verilecek.

DHA

Haberin Devamı