Yaşam Genç fidanlardan organ bağışı atağı

Genç fidanlardan organ bağışı atağı

Paylaş
Genç fidanlardan organ bağışı atağı

Üniversiteli 9 genç, organ bağışının ne kadar önemli olduğunu anlatmak ve bağış oranını yükseltmek için kolları sıvadı

Gün geçmiyor ki gazeteler böbrek, karaciğer ya da kalp yetmezliğiyle ilgili haber yapmasın, organ bekleyen, ikinci kere hayat bulmayı bekleyen minicik çocukların, büyüklerin görüntülerine yer vermesin... Ya da haber bültenlerinde toplum olarak organ bağışına ne kadar uzak durduğumuzun altı çizilmesin...

Haberin Devamı

Kabul edelim; organ bağışı konusunda kesinlikle duyarlı bir toplum değiliz. Hala bu konuda büyük bir açığımız, yaşama tutunmayı bekleyen çok insanımız var. Bizler “Bağış yapalım mı yapmayalım mı?” sorusunda takılı kalmışken 9 genç harekete geçti bile.

CANLA BAŞLA ÇALIŞIYORLAR

Mersin-Silifke’deki Mersin Üniversitesi Silifke Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Bilgi Yönetimi 4. sınıf öğrencileri, ülkemizin kanayan yaralarından biri olan ‘yetersiz organ bağışı’ konusunda önemli bir adım attı. Duyarlı 9 genç bir araya geldi ve ‘Hayat Nakli Öncüleri’ adlı bir grup kurdu... İçlerinden Rıdvan Karaca’yı projenin yasal temsilcisi seçtiler. Şerife Yıldırım da proje sorumlusu oldu.

Göksel Işıklar, Çisem Külcü, Nisa Bolat, Merve Atav, Neslihan Kurdular, Bahadır Ayan, Mehmet Ertürk de canla başla çalıştılar ve ‘Bana Bir Kalp Ver’ adlı projeyi hayata geçirdiler. Gençlerin hedefi büyük ve hem çok basit hem de çok zor. Öncelikle, organ bağışı bekleyen yüzlerce hasta ve yakınına dikkat çekmek istiyorlar. Yani kamuoyunun farkındalığını arttırmayı hedefliyorlar. İlgilenen kişilere de organ bağışı konusunda bilgi vermeyi amaçlıyorlar.

Haberin Devamı

Bu nedenle gençler, 3-9 Kasım Organ Nakli Haftası için bazı etkinlikler düzenledi. Sadece Silifke Belediyesi, Taşucu Belediyesi ve okullarının destek verdiği gençler, bu uğurda Avrupa’ya bile açıldılar. 2-9 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirecekleri projeleri için Letonya, Romanya, Malta ve Polonya’daki üniversitelerle iletişime geçtiler, her ülkeden 5’er öğrenciyi ülkemize davet ettiler.

Gelecek yabancı öğrenciler kültür gezileri, mini konserler, yarışmalar, seminerler gibi aktivitelere katılacaklar. İskeleler boyanacak, dilek fenerleri uçurulacak, herkesten organlarını bağışlaması istenecek...

Bir başka deyişle, biz yetişkinlikler oralı olmazken gencecik fidanlar ellerini taşın altına koyacak. Eğer onlara destek olmak isterseniz www.banabirkalpver.com’u tıklayıp neler yapabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

(03.11.2012 tarihli Cumartesi Postası'ndan alınmıştır.)

Haberin Devamı