Beden Sağlığı Genç hissedenlerin beyinleri de genç kalıyor

Genç hissedenlerin beyinleri de genç kalıyor

Paylaş
Genç hissedenlerin beyinleri de genç kalıyor

Kendisini genç hisseden yaşlıların beyinlerinin, daha genç olanların beyinlerine benzer yapısal özelliklere sahip olduğu belirlendi

Bilim sitesi WebMd’nin haberine göre Güney Kore’de Seul Ulusal Üniversitesi psikoloji bölümü ve beyin bilimleri programında görevli uzmanlar, yaş ortalaması 71 olan bir grup hastayı nöropsikolojik inceleme ve beyin taramasından geçirdi.

Haberin Devamı

Herhangi bir nörolojik bozukluk veya zihinsel rahatsızlıkları bulunmayan bu hastaların beyin taramalarında, yaşıtlarına göre kendini daha genç hissettiğini söyleyen bireylerin beyinlerinde normalde yaşlandıkça küçülen gri kısımların daha büyük olduğu tespit edildi.

Araştırmayı yürüten uzmanlardan Profesör Jeanyung Çey, genç hisseden yaşlı kişilerin beyinlerinde "genç beyinlerin yapısal özelliklerini" keşfettiklerini belirtti.

Jeanyung Çey, genç hissedenlerin hafıza testinden daha yüksek puan alma olasılığının yükseldiğini, sağlıklarının daha iyi olduğunu ve daha az depresif davranış gösterdiklerini söyledi.

Profesör Jeanyung Çey, bulguların, genç hissedenlerin beyinlerinin herzaman biyolojik açıdan genç olduğunu kanıtlamadığını da vurguladı.

Haberin Devamı

'HİSSETTİĞİN YAŞTASINDIR' SÖZÜ DOĞRUYMUŞ

Amerikan Alzaymır Derneği'nden Keith Fargo, bulguların, hareketlerimiz ve kaç yaşında olduğumuz hissini belirleyen beyin sağlığı üzerine yapılan diğer araştırmalarla uyumlu olduğunu belirterek, "Hissetiğin yaştasındır sözü doğru çıktı. Bu çalışma, yaşın gerçekte beynin bir durumu olduğunu gösteriyor" değerlendirmesinde bulundu.