Gündem Genç kadını tülbentle boğdular

Genç kadını tülbentle boğdular

Paylaş
Genç kadını tülbentle boğdular

Kadıköy'de 4 yaşındaki kız çocuğu ile birlikte yaşayan 24 yaşındaki Aslı Kaya, evinde el ve ayakları tülbentle bağlandıktan sonra boğularak öldürüldü

Kadıköy Bostancı Mahallesi Vukela Caddesi 26 numarada bulunan apartmanın giriş katında gerçekleşen cinayet saat 17.00 sıralarında ortaya çıktı.

Eşi Ediz Erdoğan'dan bir yıldır ayrı yaşayan ve 3 ay önce de boşanan 24 yaşındaki Aslı Kaya, 4 yaşındaki kızı A.K ile birlikte, babasının kapıcılık yaptığı apartmanın giriş katında oturuyordu.

Saat 17.00 sıralarında eve gelen Kaya'nın kardeşi Tuğrul Kaya'nın, zili defalarca çalmasına rağmen açan olmayınca Tuğrul Kaya komşuların da yardımı ile zorla açtıkları kapıdan içeri girdiğinde kardeşi Aslı Kaya'nın cesedi ile karşılaşıldı.

ESKİ KOCASININ İFADESİ ALINDI

Olay yerine gelen polis ekipleri, salondaki kanepede oturur vaziyette duran genç kadının, el ve ayakları tülbent ile bağlandıktan sonra yine tülbentle boğazı sıkılarak öldürüldüğünü belirledi.

Ceset, Cumhuriyet Savcılığı ve polis tarafından incelemenin tamamlanmasının ardından Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

Polis ekipleri yaptıkları araştırmada Aslı Kaya'nın saat 15.00 sıralarında evlerinin karşısındaki bankamatikten para çektiğini ve bir daha da görülmediğini; sabah saatlerinde de eski eşinin eve gelerek kızı Ayça'yı annesinden aldığını belirledi.

Polis ekipleri Kaya'nın eski eşi Ediz Erdoğan'a ulaşarak Bostancı Polis Merkezi'nde olayla ilgili ifadesine başvurdu.

Ediz Erdoğan'ın verdiği ifadede evli olduğu dönemde eşinin cep telefonunda E.K.'dan mesajlar yakaladığını ve evliliklerinin bu nedenle bittiğini söylediği öğrenildi.

SEVGİLİSİ KÜÇÜKÇEKMECE'DE YAKALANDI

Cinayet ile ilgili olarak araştırma yapan polis ekiplerinin ulaştığı E.K.'nın bir yakınının, E.K.'nın kendilerini aradığını ve kendisinden ayrılmak isteyen Kaya'yı öldürdüğünü söylediği öğrenildi.

Polisler bu iddiayı da dikkate alarak E.K.'yı yakalamak için arama çalışması başlattı. Cinayet zanlısı E.K. polis ekipleri tarafından Küçükçekmece'de yakalandı.

Ramazan EĞRİ/İSTANBUL (DHA)

2