Türkiye (Son Dakika) Genç kızı yıkan 'tecavüz' beraati

Genç kızı yıkan 'tecavüz' beraati

Paylaş
Genç kızı yıkan 'tecavüz' beraati

17 yaşındaki sevgilisini ilaçla uyutup tecavüz ettiği ve ilişki görüntülerini kaydederek tehditle 3 yıl tecavüzü sürdürdüğü iddiasıyla yargılanan ve olayı itiraf eden S.G beraat etti. Adli Tıp raporuna rağmen mahkeme C.T'nin, 17 yaşında tacavüze uğradığına dair kanıt bulamadı

Lise öğrencisi 17 yaşındaki C.T, 2006 yılında tanıştığı S.G. ile sevgili oldu. İddiaya göre, S.G. kısa bir süre sonra kız arkadaşı C.T’yi evine çağırırken, sevgilisinin kendisine ikram ettiği meyve suyu ve kolayı içen genç kız kendine geldiğinde kendisini erkek arkadaşının yatağında buldu.

S.G, genç kızı “Elimde sevişmemizin görüntüleri var bundan sonra da benimle birlikte olacaksın yoksa seni rezil ederim” diye tehdit ederek ilişkiyi sürdürmesini istedi. Ailesinden korkan genç kız, S.G ’nin tehditlerine boyun eğmek zorunda kalırken bu ilişki nedeniyle 2007 yılında hamile kaldı.

Haberin Devamı

Annesiyle kürtaja gitti

Bu olayın ardından S.G, olayı annesine anlattı. Genç kız C.T, S.G ve onun annesi 16 Kasım 2007 günü Büyükçekmecedeki bir tıp merkezine giderek 15 haftalık bebeği kürtaj yoluyla aldırdı. Genç kız artık S.G ’ye görüşmeyeceğini söyleyerek evine döndü. Ancak S.G genç kızın önüne çıkarak “Benimle eve gel yoksa senin O..spu olduğunu herkese ispatlarım elimde görüntülerin var. Seni rezil ederim ” şeklinde tehdit ederek genç kızı zorla eve götürdü. Genç kız bu kez durumu ailesine anlattı.

Savcı herkese dava açtı

C.T ve ailesi soluğu savcılıkta aldı. S.G hakkında suç duyurusunda bulundu. Adli Tıp Kurumu kızın “Ruh ve beden sağlığının bozulduğuna ” dair raporu savcılığa gönderdi. Savcılık S.G hakkında “zincirleme cinsel saldırı ” suçundan dava açarak 17 yıla kadar hapis istedi. Ancak genç kızın bebeğini 15 haftalıkken kürtajla aldırdığını bildirmesi üzerine genç kız, S.G ve kürtajı yapan doktor hakkında dava açıldı.

Haberin Devamı

Şok karar

Bakırköy 9.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen son duruşmada mağdur genç kızın avukatı Özlem Alp müvekkilinin olay nedeniyle kalıcı travmalar geçirdiğini ve halen konuşamadığını söyleyerek sanığın cezalandırılmasını talep etti. Ancak duruşma savcısı “cinsel ilişkinin zorla yapıldığı veya bu mahiyette bir içki içirilerek ika edildiğine dair bir bulguya rastlanmamıştır. Dolayısıyla cinsel ilişkilerin rızaen yapıldığının kabulü gerekmektedir. Cinsel ilişkinin başlangıcının 2007 tarihinden öncesine götürücü herhangi bir belge bilgi ve bulguya rastlanmamaktadır. Dolayısıyla ilişki karşılıklı rızayla ve genç kızın 18 yaşını doldurduktan sonraki bir döneme rastladığı kanaati hasıl olmuştur” dedi. Savcı sanık gencin beraatini istedi. Mahkeme de S.G.’nin bu suçu işlediğine dair inandırıcı değil elde edilemediğini gerekçe göstererek beraat kararı verdi.

Sanık bile itiraf etti

Avukat Özlem Alp Yargıtay’a gönderderdiği temyiz dilekçesinde ‘Müvekklilim hastane doğumludur. Belgesi dosyada mevcuttur. Sanık ilk polis ifadesinde 2007 öncesinde ilişkiye girdiklerini, 10.08.2007 günü de tecavüz ürünü bebek ile ilgili gebelik testi yaptırdığını polis ifadesinde itiraf etmiştir. Bırakın tecavüzü müvekkilim kendi rızasıyla bile ilişkiye girmiş olsa olay tarihinde hâlâ çocuk sayıldığı için ceza yasamızda suçtur. Dosyanın eksik incelendiği ortadadır. Müvekkilim yaşadığı travmadan dolayı hala konuşma güçlüğü çekmektedir. Bu karar yasalara aykırıdır ve bozulmaya mahkumdur.’

VATAN

Haberin Devamı