Spor Genç Telekom seride öne geçti

Genç Telekom seride öne geçti

Paylaş
Genç Telekom seride öne geçti

Genç Telekom, Türkiye Basketbol Erkekler 2. Ligi play-off ilk tur ilk maçında Pertevniyal'i yenerek seride 1-0 öne geçti

Genç Telekom'un antrenörü Timuçin Meriç, "Gerçekten beklenen oldu ve çok çekişmeli geçen maçı kazanarak seride 1-0 öne geçtik" dedi. Her iki takımın da diğer takımı oyun düzeninden çıkartmak için gerekli savunma önlemlerini aldığını belirten Meriç, şöyle konuştu: "Maçın ilk yarısında Pertevniyal, Barış ve Orhan ile çok etkili oldu ve üstünlüğü ele geçirdi. Biz ise 2.5 periyotluk zaman diliminde beklediğimiz hücum organizasyonlarını gerçekleştiremedik.

3. periyodun ortalarında alan savunmasına dönerek maçta dengeyi kurduk ve şut yüzdemizi arttırarak skor avantajını ele geçirdik. Önemli oyuncumuz Sertaç’ın maç içinde parmağının çıkması ve ardından 5 faulle oyun dışı kalması bizi zorlasa da diğer oycularımız ellerinden geleni yaptı.

Rakibimizin pota altından etkili olmasını zaten bekliyorduk ve buna da hazırdık. Oyunun son bölümünde Uğur ve Göktaş ile skor bulurken, topa da daha fazla sahip olarak üstünlüğümüzü korumayı başardık."

İSTANBUL’DAKİ 2. MAÇ

İstanbul’da oynanacak ikinci maçın da ilkinden farklı olmayacağını ifade eden Meriç, "Bu seri öncesinde de yaptığım açıklamada saha avantajının önemli olmayacağını söylemiştim. İstanbul’da da Ankara’dan farklı bir mücadele yaşanmayacak.

Tek fark, bu maçın Pertevniyal için son şans olması. Bu nedenle rakibimiz maça daha çok asılacak ve kazanmayı daha çok isteyecektir. Biz de gerekli önlemleri alarak 1-0’ın avantajını kullanmak istiyoruz" diye konuştu.

Pertevniyal ile Genç Telekom arasında yapılacak ilk tur 2. maçı, 31 Mart Çarşamba günü saat 18.00’da İstanbul’da oynanacak.

Haberin Devamı

AA