Dr. Haydar Dümen Gençler hevesli ama...
HABERİ PAYLAŞ

Gençler hevesli ama...

Haberin Devamı

Gençler hevesli, cinsellikle hemen tanışmak istiyorlar. Ama önünü, arkasını düşünmüyorlar. Gençler sonra pişmanlık duymamak için dikkatli olun. Her şeyin sırası ve zamanı var. Duygusal davranın, arkadaş olun ve acele etmeyin ki mutluluk sizi bulsun...

BÖYLE SORU YOK!

Canım hep seks istiyor


18 yaşındayım. Günde2-3 kez mastürbasyon yapıyorum. Canım sürekli seks yapmak istiyor. Kızlara dayanamıyorm. Ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, günde 5 kere 40 basamaklı merdivenden in, çık. Kaslar gelişsin, kızlar “Vay be” desin. Düşün, kar yağar kışın, “Nedendir şu bilmediğim konular nedendir” diye kaldır kafanı bak. Kızlar da bol maşallah! Düşün ki tümü ana olacak, kucak kucak çocuklar doğacak. Bunların ikisi de sana “Baba” diyecek. Kadının mutfak malzemesi, sen yemek, çocuklar yiyecek, içecek isteyecek. Elini cebine at, o da nesi? 20 yıl önceki alet, şimdi olmuş hırdavat. Aynanın arkasında bunlar da var. Hâlâ kız diye istersen nara at, sen bilirsin.

Erken boşalıyorum

Mastürbasyonda da kız arkadaşımla girdiğim ilişkide de erken boşalıyorum. İkinci kere penisim sertleşmiyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Yapacak bir şey yok değerli okurum. Diyelim ki soğuk bir ülkede yaşıyor, “üşüyorum” diye yakınıyorsun ama koordinat vermiyor, yaşını bile yazmıyorsun. Mastürbasyonda geç boşalmanın çözüm yollarını arayacak ama devam ediyorsa ona şartlanacaksın. Bunun için de kıza işkence yapmayacak, hayalleriyle oynamayacak, evlilikten korkutmayacaksın. Erken boşalmada tedavi, bu konuda etkili ilaçlarla ve devamlı uzmandan yardım alma koşullarına bağlıdır. O güne kadar ise, önüne konulan tabaktan karnını doyuracak ama başkalarının hayallerini yıkmayacaksın.

Musluktan su gelmiyor

42 yaşındayım, bekarım. Benim sular kesildi. Ne yaptımsa musluktan su gelmiyor. Bana yol gösterin.

CEVAP

Değerli okurum, doğanın bile dengelerinin bozulduğu bir dünyada senin akarsuyunun da dengesi bozulmuş. Kaç yıl bekar kaldın? Bekarlığında har vurup harman mı savurdun? Ya da bol yiyip kilo mu aldın? Böylece kanda şekerini de mi yükselttin? Durumuna kesin tanı gerekli. Nedir ve nedendir sorusuna bilimsel teşhis mecburi. Hadi benim aslan okurum, bir sabah aç karnına kan şekerine baktır. Bir de hastanede renkli penil dopleri yaptır. Sonucu bize bildir. Bizim de elimiz ve kolumuzdaki zinciri çözüver.

Penisim uzamazsa...

16 yaşındayım, penisim 8 santim, 1.60 boyundayım. Penisim uzamazsa diye korkuyorum. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Uzayacak yavrum, ama sen baskı yapma. Özgür bırak, karışma, spor yap. Kesinlikle kilo alma, gerisini doğaya bırak.

Boşalamıyorum

25 yaşındayım. Mastürbasyonda oluyor ama seks yaparken boşalamıyorum. Bu mastürbasyondan mı kaynaklanıyor?

CEVAP

Değerli okurum, mastürbasyonu azaltacaksın. En az 6 ay ya da 1 yıl boyunca kendi kendine telkinde bulanacaksın. Asla “İradesizim, güçsüzüm” diye aşağılık kompleksine girmeyeceksin. Zamanla, normal cinsel ilişkiye geçtiğinde bir alışkanlık süresini de göze alacaksın.

Yapmadan duramıyorum

23 yaşındayım ve cinsel ilişkim olmadı. Çok mastürbasyon yapıyorum ama duramıyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, alışkanlıklar böyledir. Herkes aynı şeyden yakınır. Sigara, alkol, kumar, çapkınlık ve adını sayamadığım başka şeyler. Tek ilaç; irade. İrade başlagıçta zayıftır ve yenik düşer. Bu durumda kişi kendini teslimiyete hazırlar. Bak yavrum, haftada 1 sayı azaltsan, 10 haftada 10 sayı eder. İşte yolun bu.

Hiç ilişkiye girmedim

23 yaşındayım. Haftada 1, en fazla 2 kere mastürbasyon yapıyorum. Ama meni katı ve şeffaf. Arkadaşım “Çocuğun olmaz” diye beni korkuttu. Şimdiye kadar hiç ilişkiye girmedim. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, o arkadaşın profesör falan mıydı? Her neyse, her şeyin olacak. Sakın ha, çok çocuk yapma, 2-3’te kal ama karşı cinsle ilişki zamanın da gelmiş. Onun koşullarına uyarak kimsenin de vicdanıyla oynamadan biraz antrenman yapabilirsin.

Kızlık zarı bozulacak mı?

20 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla ilişkiye girmeye karar verdik. Ama aşırıya kaçmayacağız. Canımın yanması kızlığımın bozulacağına işaret mi?

CEVAP

Sevgili okurum, olabilir de, olmayabilir de. Ateşle barut yan yana durmazmış. Aman barutu patlatmayın. İki taraf da bundan zarar görür. Fitil de baruta çok yaklaşırsa ne olur ne olmaz ateşleniverir. Benden sadece bu kadar uyarı. Gerisi size kalmış.

Vajinasında yara çıktı

18 yaşındayım. Kendimi durduramıyorum, günde en az 2-3 kez sevgilimle ilişkiye giriyorum. Sevgilimin vajinasında yaralar oluşmaya başladı. Ne yapmam lazım?

CEVAP

Değerli okurum, bu kızı bu kadar serbest nerede, nasıl ve hangi koşullarda buluyorsun? Bu yaşta hem kızın hem de kendi hayatını mahvederek cinsel organında yaralara sebebiyet veriyorsun. Kız arkadaşınla evleneceksen bile yaptığın yanlıştır. Her şeyin zamanı, ritmi ve düzeni vardır. Evlenmeyeceksen, işte o zaman kızı ruhen çöp sepetine atma gibi bir duruma neden oluyorsun. İradene hakim ol.

Orgazm olmak istiyorum

6 yıldır cinselliği yaşıyorum. Bir türlü orgazmı yaşayamıyorum. Neden bir türlü vajinal orgazmı olamıyorum?

CEVAP

Sevgili okurum, vajinal orgazm kadınların yüzde 50’sinin sorunu. Vajinal orgazm erkekle de ilgili. Süre, yaklaşım tarzı, pozisyonlar falan. Ama bütün bu ayrıntıyı bu köşede veremeyiz ki. Sen sabırlı ol, kafana takma. Vajinal orgazm olma ihtimalini aklına getiren fantezileri uygula.

Erkek arkadaşım birlikte olmak istemiyor

17 yaşında kızım. 2 yıllık ilişkim var. Erkek arkadaşımla birlikte olmak istiyorum ama o istemiyor. Arkadaşım biraz korkuyor gibime geliyor. Sizce ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili yavrum, sen bunu bana değil de annene-babana söyleseydin kemiklerini kırarlardı. Daha reşit yani ergin olmadan bir de adamı birleşmeye zorluyorsun. Bana bak, kendine gel. Kendi başını da, çocuğun başını da yakma.

Spermler dışarı çıkıyor

İlişki sırasında eşimin vajinasına boşaldıktan sonra meni, vajinadan dışarı çıkıyor. Bunun sebebi nedir?

CEVAP

Değerli okurum, bunun sebebi öyle olması gerektiği içindir. Normaldir ve doğaldır. Vajinanın içinde meniyi depolayacak bir kese ya da bir depolama ambarı yoktur.

Öpüşmekten zevk almıyor

20 yaşındayım. Kız arkadaşımla 1 yıldır birlikteyiz. Sevgilim cinsellikten haz almıyor. Öpüşemiyoruz bile. Neden olabilir? Cinselliği istemesi için ne yapabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, yapacağın fazla bir şey yok. Arkadaşın cinselliğe biraz kapalı. Belki evlilik koşullarında düzelebilecek bir sorun. Bazı şeyleri de ayrıca öğrenecek. Eğer evlenirseniz ya da arkadaşın evlendiğinde profesyonel bir yardım gerekebilir. Şimdilik yapabilecek bir şey yok.

GÜNÜN SÖZÜ

Umut fakirin ekmeği, iyi bir karne geleceğin bel kemiğidir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder