Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Gençlere ilaç uygun değil
HABERİ PAYLAŞ

Gençlere ilaç uygun değil

Haberin Devamı

Belli yaştan sonra büyümeye başlayan prostatın tedavisi için bazı alternatifler var. Isı, ultrason, balonla germe gibi teknikler uygulanabiliyor. Ameliyat olmayacak durumdakilere de ilaç tedavisi öneriliyor. Ama yaşı daha genç olanlara uzun yıllar ilaç vermek sakıncalı

SORU: Meninin çıkışını engelledim, ne olacak?

34 yaşındayım. Yıllar önce mastürbasyon yaparken tam boşalacağım esnada elimle penisimi kavrayarak meninin dışarıya çıkmasını engellemiştim.

Bu bana çok büyük acı vermesine rağmen sonuna kadar bırakmadım. Sanırım bu hata ile bütün sistemi paramparça ettim. Bu olaydan sonra penimin içinde sürekli olarak yanma, sertleşme sorunu, sürekli akıntı var. Bu konuda ne yapabilirim?

CEVAP

Bu şekilde tam boşalma sırasında penisi sıkmak ancak basınç artışı ile meni çıkış kanallarının zorlanmasına, bir ihtimal salgının prostat kanallarına girerek kimyasal bir tahriş yaratmasına neden olabilir.

Bunun dışında bahsettiklerinizin bu olay tarafından tetiklenmekle birlikte psikolojik kökenli olduğu kanaatindeyim. Bir üroloji uzmanına başvurmanız uygun olacaktır.

SORU: Cinsel organın boyu nasıl ölçülür?

Penisimin boyunu nasıl ölçmem gerekiyor? Penisi tam olarak neresinden ölçersem doğru bir sonuç elde edebilirim? Ayrıca cinsel organın boyu ne kadar olmalıdır ki cinsel ilişkide sorun çıkmasın?

CEVAP

Teknik olarak rahatça duhul yapabilen 8-10 santimlik bir penis boyu tüm fonksiyonlar için yeterlidir. Penis boyu organ sertleşmişken üst yani göbek deliği hizasından ve penisin hemen kök kısmına baskı yapılarak (burada göbeğin alt kısmından sarkan yağ dokusu ölçüm değerini az gösterir) ölçülmelidir.

Penis çapının fonksiyon açısından anlamı yoktur. Mukayese yaparken kadın vajinasının doğumda 3-4 kiloluk bir çocuğun dahi geçişine imkan verecek derecede esnek olduğunu ve penis boyundaki birkaç santimlik farkın daha ziyade kendinizin farkında olduğunuz teknik olarak önemsiz bir husus olduğunu unutmayınız.

SORU: Ameliyattan başka seçenek var mı?

54 yaşındayım. Prostatla ilgili sorunum var. Ancak ameliyat olmadan da tedavi olabilir mişim? Prostat için ameliyat dışında başka hangi tedaviler uygulanır?

CEVAP

Isı tedavisi, ultrason tedavisi, mikrodalga tedavisi, balonla germe tedavisi gibi bir takım ek tedavi yöntemleri denenmektedir. Ama bunun en başarılı tedavisi cerrahi tedavidir. Ameliyat olamayacak kadar ağır durumda olanlar, kalp hastalığı bulunanlar, anestezi alamayacaklar, kalp sağlığı açısından sorunu olanlar ya da çok ileri yaşlarda olup narkoz riski yüksek olanlarda ilaç tedavisi ile işemeyi düzenlemek mümkündür.

Ama genç yaşlardan itibaren de ilaç vermek hem ekonomik olarak hem de kişinin bu ilaçları uzun süre kullanması gerektiğinden sakıncalıdır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder