Magazin Gençliğin yeni ikonu: Lady Gaga

Gençliğin yeni ikonu: Lady Gaga

Paylaş
Gençliğin yeni ikonu: Lady Gaga

Çılgın, göz alıcı kıyafet ve konserleriyle ünlenen Amerikalı pop şarkıcısı Lady Gaga'nın, internet kuşağı gençliğinin yeni pop ikonu hale geldi

Visible Measure adlı araştırma şirketine göre, alışılmadık pop star Lady Gaga’nın iki yıl arayla "The Fame" (2008) ve "The Fame Monster" (2009) adlı albümleri dünyada 10,5 milyon satarak sanatçıyı dünyaca ünlü bir pop yıldızı haline getirdi.

Araştırmaya göre, Lady Gaga, klipleri internette bir milyardan daha fazla oynatılan ilk sanatçı. Sahnede Rihanna, Katy Perry veya Beyonce gibi dans müziği, pop ve rock müziği karışımı bir müzik tarzı icra eden ve son derece seksi kıyafetler giyen Lady Gaga, sahnede Hollywood tarzı şovlar sunuyor.

"Poker Face", "Paparazzi", "Bad Romance" gibi parçalarla ünlenen Lady Gaga ayrıca, Madonna’dan bu yana ilk defa modacıların dikkatini çeken bir sanatçı.

Time dergisi, 24 yaşındaki Lady Gaga’yı 2010 yılı "sanat dünyasının en genç ve en etkili kişiliği" olarak seçti. 1980’li yılların ünlü pop şarkıcısı Cindy Lauper, Time’a yaptığı açıklamada, Lady Gaga’nın, yaşadığı dönemin ruhunu iyi yakaladığını belirtti.

GERÇEK ADI STEFANİ GERMANOTTA

Gerçek adı Stefani Germanotta olan ve ABD’nin New York kentinin iyi bir mahallesinde dünyaya gelen Lady Gaga, New York Üniversitesindeki ünlü Tisch School of the Arts adlı sanat okulunda eğitim görmüş, geceleri barlarda garsonluk ve bir gece kulübünde de gogo dansçılığı yapmış.

Sürekli Lady Gaga ile çalışan terzilerden Jean-Charles Castelbajac, ünlü rock sanatçısı David Bowie ve rock müzik topluluğu Queen hayranı olan Lady Gaga’nın, aldığı sanat eğitimi ve gogo dansından elde ettiği tecrübe sayesinde "garipliğin, çılgınlığın, göz alıcılığın, aşırılığın, erotizmin ve absürtlüğün" karışımı şovlar yarattığını belirtti.

Castelbajac’a göre, etrafına ünlü stilistleri toplamış olan Lady Gaga’nın güzelliği yapay değil, sanatçı kendisini ön plana çıkarıyor.

Polydor müzik şirketinin uluslararası satış müdürü Guenael Geay, "Lady Gaga, sıra dışı olduğu için 1980’li yılların pop starları gibi ulaşılmaz ama aynı zamanda da 2010’lardaki pop starları gibi de ulaşılabilir. Bu çelişki, hayranların hoşuna gidiyor" dedi.

Haberin Devamı