Tuğçe Özcan "Gençlik iksiri besinler"
HABERİ PAYLAŞ

"Gençlik iksiri besinler"

Haberin Devamı

Kozmetik sektörünün ve tıbbın gelişmesiyle yaşlanmak artık korkulacak bir durum olmaktan çıktı. Düzenli beslenme ve sporla da desteklendiği takdirde, artık iyi yaş almak giderek kolay bir hale geliyor. Sonbahara girerken, beslenme programınıza mutlaka dahil etmeniz gereken gençlik iksiri besinleri sizin için araştırdım. Sayısız faydası olan bu besinlerle, yaşlanmayı yavaşlatmak mümkün!

ACAİ ÜZÜMÜ


Acai üzümü antioksidan doğadaki en yüksek antioksidan oranına ve yoğunluğuna sahip meyvelerden biri. Acai, sütten daha fazla kalsiyum, böğürtlenden daha fazla antioksidan, içeriyor. Bu antioksidanlar bağırsakların daha iyi çalışmasını sağlıyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor.Sahip olduğu yüksek miktarda aminoasit ve yoğun antioksidan içeriğiyle; metabolizmanın düzenlenmesinde, fiziksel aktivite esnasında kasların çalışmasında ve gelişmesinde çok etkili.


ACI BİBER



Acı biber doğal antioksidandır. Metabolizmayı hızlandırır, kalp krizinden korur ve ülseri engeller. Sindirime ve kabızlığa iyi gelir. Vücut direncimizi arttıran acı biber, faydaları bakımından diğer besinlerden öne çıkıyor. Günde 2 kırmızı acı biberin vücudu kolesterol dahil bir çok hastalıktan koruduğu biliniyor. Güçlü bir antioksidandır.


SARIMSAK



Sarımsak, bedenin bağışıklık sistemini uyarır, yani antibiyotiklere benzer etkiler yaparak bedendeki enfeksiyonlara karşı savaşır. Kandaki kolesterol düzeyini düşürür. Sarımsak, kanı sulandırır ve kan dolaşımını hızlandırır. Bu sayede kalp krizi ya da felç geçirmeye neden olabilecek damar tıkanıklıklarını önlemede yardımcıdır. Söylemeden geçemeyeceğim, bir de mantıya çok yakışır!

YULAF EZMESİ


Yavan tadının aksine, sayısız faydası olan yulaf ezmesi sigarayı bırakmaya yardımcıdır.İçerdiği maddeler sinir sistemini yatıştırır ve nikotin alma dürtüsünü azaltır.Yulaf bazlı banyo sabunları egzama ve sedef hastalığı gibi deri problemlerini rahatlatmaya yardımcı olabilir.Enfeksiyon önleyicidir.Yulaf yavaş sindirilen bir besindir, ben özellikle hızlı sabah kahvaltılarında meyveli yoğurdun içine ekleyerek yemeyi çok seviyorum.

ISPANAK


İşte gerçek bir antioksidan deposu! Fakat çalışan kadın için yıkaması tam bir eziyet! Temel Reis’in zor zamanlarında başvurarak Safinaz’ı Kabasakal’ın elinden kurtarmasına yardım eden ıspanak, sizin de genç kalmanıza yardım edecektir.
Ispanak, kansızlığa iyi gelmesinin yanında kanser, kalp ve damar hastalıkları ile soğuk algınlığı, ağız, boğaz ve göğüs hastalıklarına karşı da faydalıdır. Sindirimi kolaylaştırır. İdrar söktürücüdür. Ispanağı pişirmeden, salata olarak tüketerek maksimum fayda alabilirsiniz. Üstüne nar ve ceviz de çok yakışıyor.


FINDIK



İşte sağlıklı yağları alabileceğiniz çok iyi bir alternatif. Fındık içindeki çok kaliteli yağ ile cildinizin elastikiyetini arttırarak, kırışıklık oluşumunu geciktirir. Çok iyi bir enerji kaynağıdır. Fındık, kalp ve damar sağlığı açısından çok faydalıdır. Ayrıca belirtmek isterim ki; cinsel gücü de arttırır.

KEFİR



İşte binlerce faydası olan mucize bir gençlik iksiri. Kefir, antioksidan özellikleri ile hücre yenilenmesine katkı sağlar.Menopoz dönemindeki riskleri azaltır.Aşırı yıpranmayı ve yaşlanmayı yavaşlatır.Mutlu bir yaşlılık dönemi için vazgeçilmez doğal bir dosttur. Ben sade kefirin tadını çok sevmiyorum. Bana göre bir şeyi tüketmem için sağlıklı olması yetmez, aynı zamanda lezzetli de olmalı. Benim kafadan olanlar için; çilekli kefir ara öğün saatlerinde keyifle tüketebilir.


SOMON



Yaşlanmayı önleyen kremlerin içinde somon balığının özündeki yağların bulunduğunu biliyor musunuz? Somon cildiniz için hem çok besleyici, hem de yaşlanmaya karşı çok etkili. Üstelik hem beden sağlığını koruyan hem de kilo aldırmayan bir besin. Yüksek oranda omega 3 içeriyor. Her yaşta tüketilmesi gereken, çok faydalı yağlar içeren bir besin. Bilim adamlarına göre balık gibi fosforlu gıdalar beyni ışıldatıyor. Yaşlılıkta iyi bir zihin için de somon şart. Somon kemiklere ve cilde iyi gelmesinin yanında, beyin fonksiyonlarını da destekliyor.

ANANAS



Ananas adeta bir mucize besinmiş. Bende bu araştırmayı yapmadan önce bu denli çok faydası olduğunu bilmiyordum. Çünkü ananasın içinde vücut için gerekli olan vitaminlerin hepsi mevcut. İçerdiği su miktarı da fazla olduğundan zayıflamak isteyenler için de oldukça faydalı.
Ananas içerdiği protein mayası sayesinde yiyeceklerdeki proteini çözer. Özellikle etin sindirilmesinde etkilidir. Bu etkilerinden dolayı da sindirim sistemine doğrudan etki yapar ve mide çalışmasını hızlandırır. Bağırsakların temizlenmesini sağlar. Kozmetik ürünlerde de sıkça kullanılır. Bunun nedeni içerdiği özlerle yağ yakıcı özelliğinin olmasıdır.

KIRMIZI ŞARAP



Kırmızı şarap güçlü antioksidan kaynaklarından biridir. Serbest radikallerin zararlarını engeller. Kan dolaşımını hızlandırır ve kötü kolesterolü önlemede yardımcıdır. Kroner kalp rahatsızlıklarına yakalanma riskini azaltır. Üstelik romantik akşam yemeklerinde alınan 2 kadeh şarap, afrodizyak etki yapar.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder