Yaşam Gençlik iksiri patates

Gençlik iksiri patates

Paylaş
Gençlik iksiri patates

Patatesi mutfakta kullanmanın bin bir çeşit yolu var. Patates kızartması, patates cipsi, patates salatası… Peki, ya siz bunu günlük cilt bakımınıza dahil etmeyi düşündünüz mü?

İçeriğindeki A, B, C vitaminleri, fosfor, potasyum, karbonhidrat, kalsiyum ve magnezyum açısından oldukça zengin olan patates aynı zamanda antioksidan olma özelliği gösteren bir besin kaynağıdır. Patates suyu içmek cildimizi zararlı toksinlerden arındırarak cildimizin daha sağlıklı, diri bir görünüme kavuşmasına yardımcı olur.

PATATESİN CİLT ÜZERİNDEKİ 8 FAYDASI



Yüzümüzdeki kırışıklıklar 25'li yaşlardan itibaren oluşumunu ciddi şekilde arttırmakta. Patates suyunu yüzümüze her gün pamuk yardımı ile nazik bir şekilde sürersek, kırışıklıkların azalmasına yardımcı olabilir ve cildinize dinç bir görünüm kazandırabilirsiniz.

Yüzümüzdeki lekeler artık problem olmaya başlamışsa, her gün belli bir miktarda soğuk patates suyunu pamuk yardımıyla cildinize uygulayıp günlük bakımınıza ekleyebilirsiniz.

Yazın güneşte fazla kaldığınızda cildinizde yanık ve yanma hissi oluşabilir. Patates suyunu pamuk yardımıyla cildinize kompres yaparak uygulayabilir, güneşten yanmış olan cildinize ferahlık ve rahatlama hissi sağlayabilirsiniz.

Zaman zaman uykusuzluk, yorgunluk , aşırı stres ve nikotin kullanımından göz çevresinde koyu halkalar oluşabilir. Bunun için de, patates suyuna batırılmış pamuk topları göz çevresindeki morluklarınıza şifa olabilir.

PATATES SUYU VÜCUDUNUZUN TOKSİNLERDEN ARINMASINI SAĞLAR




Kışın soğuk havalarda cildimizle alakalı ne yazık ki problemler yaşayabiliyoruz özellikle de cilt kuruluğu. Kuru cildimizle baş ederken çoğu zaman kremler ve losyonlar yeterli gelmiyor. Buna takviye olarak her gün bir bardak patates suyu içmek hem su ihtiyacınızı karşılar, hem de cildinizin ve vücudunuzun toksinlerden arınmasını sağlar.

Eşit ve daha düzgün cilt görünümüne sahip olmak isteyenler için, cilt tonunu açmak oldukça etkili bir yöntem . Patates, piyasadaki ürünler gibi içeriğinde kimyasal barındırmadığından bu anlamda tam bir doğal açıcı. Patates suyuna bir miktar limon suyu ekleyip cildinizdeki koyu bölgelere uygulayabilirsiniz.

Bir bardak patates suyunu aç karnınıza içmenin, yaşlanmayı geciktirdiği ve hücreleri tedavi edici etkisi olduğu biliniyor. Patates suyunu bir miktar zeytinyağı ile karıştırdıktan sonra göz çevrenize uygularsanız göz çevresindeki kaz ayaklarından kurtulmanıza da yardımcı olabilir. Bazı sabahlar uyandığımızda karşılaştığımız şiş gözler korkulu rüyamız olabiliyor.

Günün yorgunluğunu ve göz çevremizdeki şişkinliği patatesle azaltmak mümkün. Pamuğu, bir süre patates suyunda beklettikten sonra göz çevrenize uygulayabilir, aynı işlemi yüzünüzde de tercih edebilirsiniz.

Haberin Devamı