Sağlık Gençlik iksirinin adı: Lin28

Gençlik iksirinin adı: Lin28

Paylaş
Gençlik iksirinin adı: Lin28

Amerikalı bilim adamları, gençlerin yaralarının nasıl yetişkinlerden daha çabuk iyileştiği sorusunun yanıtı olarak etkin hale getirilen "Lin28a" genini buldu

Amerikalı bilim adamlarının, "Lin28a" genini etkin hale getirerek yaraların iyileşmesini hızlandırdıkları bildirildi.

Haberin Devamı

Harward Üniversitesi’nden bilim adamları, Lin28a geninin anne karnındaki bebekte çok aktif olduğunu, yaş ilerledikçe etkinliğinin azaldığını belirledi.

Gençlerin yaralarının nasıl yetişkilerinkinden daha çabuk iyileştiği sorusuna cevap arayan bilim adamlarının fareler üzerinde yaptığı araştırma, etkin hale getirilen Lin28a geninin yaraların iyileşmesini ve tüylerinin bir kısmı olmayan farelerin tüylenmesini hızlandırdığını gösterdi. Ayrıca genin zarar gören kulak dokularının onarılmasına da yardımcı olduğu belirlendi.

Araştırmacılar, Lin28a geninin bazı enzimlerin üretimini artırdığını ve embriyoda normalde daha aktif olan metabolik süreci hızlandırdığını vurguladı.

Genin yetişkinlerde etkin hale getirilmesinin ameliyatlardan sonra yaraların daha çabuk iyileşmesini sağlayabileceği düşünen bilim adamları sonuçların, aynı işlevi yerine getirebilecek ilaçların geliştirilmesine de ışık tuttuğunu belirtti.

Haberin Devamı

AA